Search
Close this search box.
Harde kern Ajax

‘Ajax-top jarenlang bedreigd door harde kern’

Verschillende directieleden en medewerkers van Ajax worden al jarenlang bedreigd en geïntimideerd door de harde kern van de Amsterdamse club. Dat laat de Volkskrant donderdag weten op basis van een eigen onderzoek. De afgelopen twee maanden werden minimaal twee mensen in en rond de club bedreigd. Geen van beide slachtoffers deed echter aangifte.

De politie is bekend met de bedreigingen aan het adres van de voetbalclub. “Dat directieleden en/of medewerkers in het verleden en het heden regelmatig zijn/worden bedreigd, is bij ons bekend”, aldus de politie.

De Volkskrant sprak met meerderen mensen binnen de club. In de afgelopen 15 jaar is er in totaal slechts twee keer aangifte gedaan van bedreiging: oud-directeur Arie van Eijden (2005) en oud-directeur Martin Sturkenboom (2012) waren de enigen. “Je moet gewoon geen spelletjes spelen bij Ajax”, zegt een oud-medewerker. “Dan krijg je het op je bordje.”

Zowel Ajax als de supporters zeggen in een reactie het beeld niet te herkennen. “We voeren met enige regelmaat overleg met vertegenwoordigingen vanuit de supporters en zien geen aanleiding hiermee te stoppen.”

De KNVB vindt dat er vaker aangifte gedaan moet worden. “Dergelijk crimineel gedrag moet en kan enkel strafrechtelijk worden aangepakt.”

ook interessant

Barcelona speelt komend weekend het thuisduel tegen Getaffe in een speciaal shirt voor Tito Vilanova. De wedstrijd staat...

‘Wie?’ Horen we de Nederlandse volgers denken. Zo goed zullen de meeste mensen de Belgische competitie niet kennen....

RTL5 blies het programma Temptation Island vorig jaar nieuw leven in en dat bleek een doorslaand succes. Je...

Maak kennis met Yasmine Driouech. De vrouw die vanuit het niets trouwde met Mohamed Ihattaren, maar ook razendsnel...

Een scheidsrechter in het oliestaatje Koeweit raakte even volledige de weg kwijt. De wedstrijd tussen Al Naser en...

Een pijnlijke fout van de Canadese autoriteiten heeft het drama met het jeugdige ijshockeyteam nog gruwelijker gemaakt. Eén...