Search
Close this search box.
Harde kern Ajax

‘Ajax-top jarenlang bedreigd door harde kern’

Verschillende directieleden en medewerkers van Ajax worden al jarenlang bedreigd en geïntimideerd door de harde kern van de Amsterdamse club. Dat laat de Volkskrant donderdag weten op basis van een eigen onderzoek. De afgelopen twee maanden werden minimaal twee mensen in en rond de club bedreigd. Geen van beide slachtoffers deed echter aangifte.

De politie is bekend met de bedreigingen aan het adres van de voetbalclub. “Dat directieleden en/of medewerkers in het verleden en het heden regelmatig zijn/worden bedreigd, is bij ons bekend”, aldus de politie.

De Volkskrant sprak met meerderen mensen binnen de club. In de afgelopen 15 jaar is er in totaal slechts twee keer aangifte gedaan van bedreiging: oud-directeur Arie van Eijden (2005) en oud-directeur Martin Sturkenboom (2012) waren de enigen. “Je moet gewoon geen spelletjes spelen bij Ajax”, zegt een oud-medewerker. “Dan krijg je het op je bordje.”

Zowel Ajax als de supporters zeggen in een reactie het beeld niet te herkennen. “We voeren met enige regelmaat overleg met vertegenwoordigingen vanuit de supporters en zien geen aanleiding hiermee te stoppen.”

De KNVB vindt dat er vaker aangifte gedaan moet worden. “Dergelijk crimineel gedrag moet en kan enkel strafrechtelijk worden aangepakt.”

ook interessant

Het is altijd mooi wanneer de ene grote voetballer tegen de andere voetballer speelt. Een handig videomannetje heeft...

Het spande er even om, maar het nieuwe voetbalseizoen gaat bijna van start. Met wat aangepaste regels, dat...

Foeballen bij Barcelona en Real Madrid, voor veel voetballers zal het een ultieme droom zijn. Voor het grote geld kun...

Het eerste salarisstrookje dat Kenneth Vermeer van Feyenoord ontving lijkt op straat te liggen. Dumpert publiceerde een foto van de loonstrook....

Hij heeft nog geen minuut gespeeld na de winterstop, maar de altijd aanwezige Colin Kazim-Richards heeft zijn eerste...

Duitsland is er in geslaagd de halve finale van het EK te bereiken, maar dat gebeurde allerminst zonder slag...