Search
Close this search box.
Ajax beursgang

Ajax riskeerde leegloop bij beursgang

Bij de beursgang van Ajax in 1998 heeft de club een groot risico gelopen dat spelers transfervrij konden vertrekken, zo meldt Quote op hun website.

De rechtbank heeft na een jarenlange procedure met oud-speler Shota Arveladze de Amsterdamse club beticht van slecht werkgeverschap door onder meer niet te communiceren of het loon van Arveladze bruto of netto was.

Daarnaast stelde de voormalige spits dat Ajax hem had moeten informeren dat spelers transfervrij konden vertrekken toen Ajax als vereniging stopte en in verband met de beursgang een N.V. werd. De rechter bevestigde dat dit inderdaad het geval had kunnen zijn maar Ajax was in 1998 nog niet verplicht de spelers daarover te informeren. Deze verplichting is pas in 2002 ingevoerd.

Saillant detail is dat de gebroeders de Boer in die tijd ook weg wilde bij Ajax omdat ze bij Barcelona het 5-voudige konden verdienen. De club wilde de spelers niet laten gaan waarna een arbitragezaak volgde bij de KNVB die Ajax naar nu blijkt ten onrechte in het gelijk stelde. Later gingen Frank en Ronald de Boer alsnog naar Barcelona voor een flink geldbedrag maar naar dat had achteraf gezien dus ook transfervrij gekund.

Voor wie geïnteresseerd is kan de uitspraak van de rechtbank HIER lezen.

ook interessant

Bryan Ruiz is door de Costa Ricaanse bondscoach José Luis Pinto opgenomen in de WK-selectie van Costa Rica....

In de zomerstop is blikken we terug op wat memorabele berichten uit het verleden. En dit, dit was...

Wij wisten het al langer, maar ook aan de tafel van Voetbal Inside kwam eindelijk ter sprake dat...

Misschien moet je je drie keer bedenken voor je iets uitvreet in Amsterdam. Je kan namelijk kans lopen...

De Belgische voetballer en teamgenoot van Kevin Strootman, Radja Nainggolan heeft weer eens een nieuw kapsel. Hij staat...

Henk de Vries is ondernemer in hart en nieren. Jarenlang streed hij voor de legalisatie van cannabis en...