Search
Close this search box.
Ajax beursgang

Ajax riskeerde leegloop bij beursgang

Bij de beursgang van Ajax in 1998 heeft de club een groot risico gelopen dat spelers transfervrij konden vertrekken, zo meldt Quote op hun website.

De rechtbank heeft na een jarenlange procedure met oud-speler Shota Arveladze de Amsterdamse club beticht van slecht werkgeverschap door onder meer niet te communiceren of het loon van Arveladze bruto of netto was.

Daarnaast stelde de voormalige spits dat Ajax hem had moeten informeren dat spelers transfervrij konden vertrekken toen Ajax als vereniging stopte en in verband met de beursgang een N.V. werd. De rechter bevestigde dat dit inderdaad het geval had kunnen zijn maar Ajax was in 1998 nog niet verplicht de spelers daarover te informeren. Deze verplichting is pas in 2002 ingevoerd.

Saillant detail is dat de gebroeders de Boer in die tijd ook weg wilde bij Ajax omdat ze bij Barcelona het 5-voudige konden verdienen. De club wilde de spelers niet laten gaan waarna een arbitragezaak volgde bij de KNVB die Ajax naar nu blijkt ten onrechte in het gelijk stelde. Later gingen Frank en Ronald de Boer alsnog naar Barcelona voor een flink geldbedrag maar naar dat had achteraf gezien dus ook transfervrij gekund.

Voor wie geïnteresseerd is kan de uitspraak van de rechtbank HIER lezen.

ook interessant

Ronaldo scoorde dinsdagavond in de wedstrijd Bayern München – Real Madrid alweer zijn vijftiende en zestiende doelpunt in...

Hans Kraay jr. heeft vandaag in een uitzending van Coen en Sander op 3FM vertelt hoe hij de...

Mark Tuitert was er jarenlang bij op de Olympische Winterspelen, met als hoogtepunt zijn gouden medaille in 2010....

Katarina Sreckovic werd onlangs van het veld gestuurd toen ze verslag deed voor Rode Ster Belgrado. De reden?...

Graag uw aandacht voor de vriendin van Heerenveen-speler Joost van Aken: Celine Schols. De Almeerse barst van het hockeytalent...

Een grote verrassing in de Formule 1, want Ferrari moet voor komend seizoen de keuze maken voor een...