Search
Close this search box.
Zivkovic

‘Ajax haalt talent eindelijk binnen’

De kogel lijkt dan eindelijk echt door de kerk. Richairo Zivkovic stapt na dit seizoen definitief over naar Ajax. De koploper van de Eredivisie heeft met FC Groningen overeenstemming bereikt over de transfer van de jonge spits naar Amsterdam.

“Aanvankelijk was het de bedoeling langer bij FC Groningen te blijven en uit te groeien tot een vaste waarde in het eerste elftal. Maar ik heb ook ambities en toen deze kans zich voordeed, wilde ik die heel graag grijpen. Het is een volgende stap in mijn carrière”, zegt Zivkovic (17) op de website van FC Groningen. “De komende periode wil ik mijn bijdrage leveren aan het eerste elftal en richt ik me volledig op FC Groningen.”

Zivkovic wil pas volgend seizoen over zijn nieuwe club spreken: “Alleen bij mijn contractondertekening bij Ajax en vanaf volgend seizoen wil ik over mijn nieuwe club praten. Tot die tijd hoeft niemand te twijfelen aan mijn inzet voor FC Groningen. Ik wil me de resterende weken hier nog heel graag laten zien en op een positieve wijze mijn periode bij FC Groningen afsluiten.”

ook interessant

Het ging na afloop van de Copa America-finale vooral over het dramatische afscheid van Lionel Messi, maar ook de scheidsrechter...

De Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers is door de Europese voetbalbond UEFA aangewezen als scheidsrechter voor de finale van...

Berlijn is met vier miljoen inwoners veruit de grootste stad van Duitsland, maar voor een goede voetbalpot hoef...

Owen Wijndal werd in de zomer van 2022 voor tien miljoen euro opgepikt door Ajax bij AZ. In...

Het is UIT tussen Ruud Gullit en zijn Mexicaanse liefde Maggie Jimenez. Jimenez werkte als succesvolle tv-kok in de...

We vernamen al eerder dat niemand minder dan Romelu Lukaku de kersverse schoonzoon van Harry Mens is. De...