Search
Close this search box.
Ook vanavond moet Ajax Neymar van scoren af zien te houden. © Pro Shots

Ajax gaat zich niet ingraven

Hoewel er de nodige grote spelers ontbreken, waaronder ene Lionel Messi, staat Ajax vanavond voor een loodzware klus: het moet weerstand bieden aan Barcelona.

Een beproefde tactiek tegen het flitsende combinatiespel van de Catalanen blijkt het dichttimmeren van de verdediging te zijn. Celtic wist daardoor vorig seizoen de winst te pakken, maar Ajax is dat niet van plan.

“Ik ga de boel niet dichttimmeren. Op die manier voetballen is niks voor Ajax, dat kunnen wij niet”, zegt Ajax-trainer Frank de Boer stellig op de persconferentie. “Bayern heeft bewezen dat Barcelona te verslaan is op basis van het eigen spel en druk zetten.”

De Boer erkent wel dat Bayern natuurlijk iets meer kwaliteiten in de ploeg heeft dan de club uit Amsterdam. Maar, vervolgt hij: “Het is ons doel om zoveel mogelijk het eigen spelletje te spelen. Net als in de Eredivisie. We zullen best teruggedrongen worden, maar we gaan proberen met Barcelona hetzelfde te doen.”

ook interessant

Wij wisten vrijdag nog te melden dat NAC wat appetijtelijke dames in lingerie de deur wees. Het is...

Gareth Bale heeft Wales in de tiende minuut op voorsprong gezet tegen Slowakije. De aanvaller van Real Madrid...

Na stemming van ruim 25.000 profvoetballers is een lijst opgemaakt met de 55 beste spelers van de Wereld....

Een hoop basisspelers van Ajax begonnen zaterdagavond ziek aan de wedstrijd tegen Heracles (3-0 winst). Volgens De Telegraaf...

Het gaat lekker met Feyenoord, behalve dat de club gisteren met een 0-2 overwinning bij PSV de tweede...

Heel Eindhoven hoopt dat de teruggekeerde Hirving Lozano opnieuw gouden tijden gaat beleven met PSV. Dat lijkt er...