Search
Close this search box.
Ook vanavond moet Ajax Neymar van scoren af zien te houden. © Pro Shots

Ajax gaat zich niet ingraven

Hoewel er de nodige grote spelers ontbreken, waaronder ene Lionel Messi, staat Ajax vanavond voor een loodzware klus: het moet weerstand bieden aan Barcelona.

Een beproefde tactiek tegen het flitsende combinatiespel van de Catalanen blijkt het dichttimmeren van de verdediging te zijn. Celtic wist daardoor vorig seizoen de winst te pakken, maar Ajax is dat niet van plan.

“Ik ga de boel niet dichttimmeren. Op die manier voetballen is niks voor Ajax, dat kunnen wij niet”, zegt Ajax-trainer Frank de Boer stellig op de persconferentie. “Bayern heeft bewezen dat Barcelona te verslaan is op basis van het eigen spel en druk zetten.”

De Boer erkent wel dat Bayern natuurlijk iets meer kwaliteiten in de ploeg heeft dan de club uit Amsterdam. Maar, vervolgt hij: “Het is ons doel om zoveel mogelijk het eigen spelletje te spelen. Net als in de Eredivisie. We zullen best teruggedrongen worden, maar we gaan proberen met Barcelona hetzelfde te doen.”

ook interessant

Een Braziliaanse rechter heeft de bouw van het WK-stadion in Manaus stilgelegd, omdat er zaterdag twee bouwvakkers de...

Jep, FIFA 16 is enorm verslavend en misschien wel de vetste multiplayergame die er bestaat. Toch is ook dit FIFA-deel...

Begint het alweer te kriebelen, racefan? Je zult nog even geduld moeten hebben. Tot eind maart, om precies...

Je hebt fans en je hebt FANS. Of gekken, wat jij wil. Deze dude heeft de afgelopen jaren...

Als het aan zijn vrouw Truus had gelegen, was bondscoach Louis van Gaal (62) na het WK 2014...

Het ziet er na een kwartier al rooskleurig uit voor België tegen Wales. Radja Nainggolan neemt de bal van...