Search
Close this search box.
Ajax

Ajax – ADO Den Haag wordt verzet

Het duel Ajax – ADO Den Haag wordt aankomende zondag net als de wedstrijd PSV – Feyenoord gespeeld om 16.30 uur. Na overleg met de betrokken clubs, gemeenten en zendgemachtigde is op basis van sportieve redenen en overwegingen met betrekking tot de openbare orde besloten om de wedstrijden gelijktijdig te laten aanvangen.

Aanvankelijk stond de wedstrijd tussen Ajax en ADO op zondag om 12.30 uur gepland. Alle betrokken partijen zijn het er echter over eens dat, door de wedstrijden van beide titelkandidaten gelijktijdig te laten beginnen, er nu sprake is van het meest sportieve en spannende scenario in de ontknoping van de Eredivisie. Tevens heeft de gemeente Amsterdam laten weten dat 16.30 uur het meest optimale aanvangstijdstip is op het gebied van openbare orde en veiligheid.

Gijs de Jong, manager competitiezaken KNVB, laat weten: “Toen gisteren bleek dat zich komend weekend een minder wenselijk scenario in de Eredivisie zou kunnen gaan voordoen, hebben wij direct met de betrokken partijen geschakeld. Voor de KNVB staan de sportieve belangen altijd voorop. We streven naar het meest eerlijke scenario voor de ontknoping. Alle betrokken partijen zijn het erover eens dat dit door het verplaatsen van Ajax – ADO Den Haag nu beter gewaarborgd blijft. Je wilt de onderlinge invloed tussen de wedstrijden immers waar mogelijk uitvlakken. Daarnaast wordt het voor de supporters nu natuurlijk een prachtige voetbalzondag waarbij iedereen na afloop van beide duels direct duidelijkheid heeft over de titelstrijd. Overigens zijn we ADO Den Haag bijzonder dankbaar voor het feit dat zij zich hierin sportief opstellen en medewerking hebben verleend.”

ook interessant

YouTube staat vol met de meest bizarre FIFA-bugs, maar onderstaande spant toch wel de kroon. Hoe het precies...

Graziano Pellè heeft het allemaal goed voor elkaar. Hij doet het goed als spits bij Feyenoord, moet de...

Menig stervoetballer doet nogal eens de belofte ooit terug te keren naar zijn oude club. Zo ook Luis...

Je kunt er over twisten of de Renate-grap van René van der Gijp geslaagd was, en dat doet...

Max Verstappen bewijst tijdens de race in Brazilië weer eens een prima coureur te zijn. Het regent dat...

Sunderland-voetballer Adam Johnson zit flink in de shit. De 27-jarige Engelsman wordt verdacht van seks met een 15-jarig...