Search
Close this search box.
Afkomst, vriendin en salaris Nyck de Vries

De afkomst van Nyck de Vries, zijn vriendin en woonplaats: 5 dingen die je niet wist

Max Verstappen was niet meer de enige Nederlander in de Formule 1. Na een jaar testrijden ging Nyck de Vries aan de slag bij Alpha Tauri Racing Team, maar is inmiddels al aan de kant gezet. Ook zijn zusje heeft geen beste ervaringen in de Formule 1. Van zijn afkomst tot de vriendin van Nyck de Vries: vijf dingen die je nog niet wist.

In het kort:

  1. Afkomst Nyck de Vries: zijn ouders en zusje
  2. Nyck de Vries woont in Monaco (hoe kan het ook anders)
  3. Hij verdient bijna twee miljoen euro per jaar
  4. Eva Bruggenwirth is de vriendin van Nyck de Vries
  5. Rechtszaak aangespannen tegen De Vries

1. Afkomst Nyck de Vries: zijn ouders en zusje

Nyck de Vries is de zoon van vader Hendrik-Jan de Vries en moeder Naomi Hesseling. Nyck is geboren en opgegroeid in het Friese Uitwellingerga. Zijn ouders komen niet graag in de publiciteit en bevinden zich vaak op op de achtergrond. Zijn vader Hendrik-Jan heeft een eigen bedrijf in de auto-industrie en zijn moeder komt uit Indonesië.

Nyck heeft ook een zusje genaamd Seychelle de Vries. Ook zij heeft roots in de Formule 1: ze had in het verleden een relatie met de Britse Formule 1-coureur George Russell (die een stuk beter presteert dan haar broer). Russel en Seychelle zetten een paar jaar geleden een punt achter de relatie, en hij heeft inmiddels een nieuwe vriendin.

© Instagram: @Hesselingnaomi
© Instagram: @Nyckdevries

2. Nyck de Vries woont in Monaco (hoe kan het ook anders)

Nyck de Vries is dus geboren en opgegroeid in Friesland, maar zat het overgrote deel van de tijd in het buitenland. Samen met zijn vader en zijn zusje reisden ze van kartbaan naar kartbaan met dat ene grote doel voor ogen: een stoeltje bemachtigen in de Formule 1.

Die wens is inmiddels dus in vervulling gegaan en tegenwoordig heeft Nyck zichzelf ergens anders gesetteld. Nyck de Vries woont net als veel andere Formule 1-coureurs in Monaco. Daar heeft hij een studio van 45 vierkante meter in de wijk Larvotto, ten oosten van het stratencircuit van Monaco.

Meer over de Formule 1

© Instagram: @Nyckdevries

“De locatie is perfect, beter kan het in mijn ogen niet”, vertelde hij aan De Telegraaf. “De boulevard hier voor ons is recentelijk helemaal gerenoveerd. Als mijn vader, zusje of vrienden langskomen, slapen we gewoon met z’n allen in die studio. Hartstikke gezellig.” En zonder De Vries direct een belastingontduiker te noemen, zullen de gunstige fiscusvoorwaarden in Monaco vast een belangrijke rol spelen in zijn keuze voor de dwergstaat.

Lees ook: De ex-vriendinnen van Max Verstappen op een rij

3. Nyck de Vries verdient bijna twee miljoen euro per jaar

Nu ben je vast benieuwd hoe groot het bedrag is waar De Vries in Monaco geen belasting over hoeft te betalen. Als testrijder streek de 27-jarige coureur al een prima salaris op. Hij verdiende namelijk 800.000 euro per jaar, maar dat bedrag verdubbelt als hij volgend seizoen in de Formule 1 gaat rijden. Volgens Spotrac, een website gespecialiseerd in sporterscontracten, verdient De Vries komend jaar 1.8 miljoen euro bij Alpha Tauri. En natuurlijk helemaal netto. Bedankt Monaco!

© Instagram: @Nyckdevries

4. Eva Bruggenwirth is de vriendin van Nyck de Vries

De knappe coureur heeft inmiddels niet alleen zijn weg gevonden in de racewereld, maar ook in de liefde. Eva Bruggenwirth is alweer een aantal jaar de vriendin van Nyck de Vries. In 2020 plaatste De Vries voor het eerst een foto van hem met Eva samen. Eva heeft een bachelor communicatie gehaald aan de Hanzehogeschool Groningen en werkt tegenwoordig als Social Media & Content Assistant bij een fashionbedrijf.

© Instagram
© Instagram

5. Rechtszaak aangespannen tegen De Vries

Er is onlangs een kort geding aangespannen tegen Nyck de Vries. De Nederlander leende in 2018 een kwartmiljoen euro van vastgoedmiljonair Jeroen Schothorst. De lening zou worden kwijtgescholden als De Vries in 2022 nog geen Formule-1 coureur was geworden, maar daarover kregen de twee het aan de stok. De Vries was namelijk geen vaste F1-coureur, maar wel testrijder.

Tsja, wie heeft het dan bij het rechte eind? De Vries, zo oordeelde de rechter onlangs. Hij werd door de rechtbank in het gelijk gesteld en hoefde dus niets te betalen. Niks aan de fiscus, niets aan Schothorst. Gelukkig maar.

Lees ook: Jongste Quote 500-lid ooit! Het enorme salaris en vermogen van Max Verstappen

© Instagram: @Nyckdevries

ook interessant

Het stond 0 -1 voor Gaz Metan toen het spel volledig uit de hand liep. Al Bawab, wie...

Voetbal moet op een voetbalveld gespeeld worden. Dat is een feit en opnieuw bewezen in een lagere Duitse...

Enkele supporters van NEC konden niet verkroppen dat hun team in Arnhem werd geklopt door Vitesse. De fans...

Voormalig Oranjester Wesley Sneijder heeft via zijn Instagram-account gereageerd op de geruchten dat zijn huwelijk met Yolanthe op...

PSV-fans hebben afgelopen nacht met veel lawaai geprobeerd om de spelers van Champions League tegenstander Atletico Madrid wakker...

Vaste prik op zondag: in sneltreinvaart door het belangrijkste nieuws op Goals and Glamour van deze week! 10....