Search
Close this search box.
aan-deze-10-oerstomme-uitspraken-herken-je-een-successuporter

Aan deze 10 oerstomme uitspraken herken je een successupporter

Er zit één groot voordeel aan het feit dat we het EK missen. Je hoeft deze zomer namelijk niet tussen oranje clowns te staan niet die niet weten of er lucht of zand in een bal zit. Deze types slingeren er de ene na de andere domme zinsnede uit, waar de tenen van elke voetballiefhebber krom van gaan staan. Een kleine greep.

10. “Waarom zitten De Boer en Cocu op de bank?”

Deze komt veel voor bij mensen die al jaren EK’s of WK’s meepikken en dus wat helden van weleer herkennen, maar geen idee hebben dat die al lang hun voetbalschoenen aan de wilgen hebben gehangen.

De Boer en Cocu
© Pro Shots

9. “Het is maar een spelletje.”

De meest gruwelijke dooddoener die je na een voetbaltrauma naar je hoofd kan krijgen, vaak geuit door moeders, oma’s en tantes. Er zijn families voor minder uit elkaar gevallen.

Gerard Joling voetbalfan
© Instagram

8. “Eigenlijk zijn het alleen mannetjes die achter een bal aanrennen.”

Nog zo één. Er gaan miljarden om in het voetbal, het houdt hele volksstammen aan het werk, dus nee: het zijn niet alleen maar mannetjes die achter een bal aanrennen.

Oranje-fans
© Pro Shots

7. “Wij zijn wit toch?”

Na deze uitspraak van je vriendin snap je opeens waarom ze in juichen uitbarstte toen Duitsland de winnende binnenschoot.

Oranje-fans
© Instagram

6. “Wie wil er nog borrelnootjes?”

Moeders hebben de neiging om met dit soort uitspraken te komen vlak voor een beslissende strafschop, terwijl ze recht voor de tv gaan staan. Aaargh!

5. Nog een keer juichen bij een herhaling

Herkenbaar? Komt veel voor op pleinen en in café’s, meestal onder de invloed van alcohol. Of door pure domheid, natuurlijk.

Oranje-fans
© Instagram

4. “Oeh, hij is echt lekker”

Een gevleugelde uitspraak als je met veel vrouwen voetbal kijkt (waarom zou je dat überhaupt doen, eigenlijk) en Graziano Pellè een close-up krijgt. Of hij dan net een hattrick heeft gemaakt tegen Oranje, maakt geen reet uit.

Pelle successupporter
© Pro Shots

3. “Waarom doet Messi niet mee?”

Standaarduitspraak als Nederland tegen Spanje speelt, waarop jij zwijgend de Wikipedia-pagina van de kleine Argentijn doorstuurt.

Messi Argentinië
© Pro Shots

2. “Waar gaan we dit jaar het EK kijken?”

Die ene vriend heeft half meegekregen dat het EK over een paar maanden gespeeld wordt en stelt deze pijnlijke vraag als je aan het terrassen bent. Waarop jij uiteraard het schijfje citroen van zijn witbier in zijn ogen leegspuit.

Mike de Boer Oranje-fan
© Instagram

1. “Jammer, waar gaan we stappen vanavond?”

In elke vriendengroep zit wel die ene maat die geen ruk heeft met voetbal, maar wel van bierdrinken houdt en zelfs een verloren WK-finale als extra stapavond ziet. Een duwtje geven als die in de gracht staat te pissen is geoorloofd.

Oranje-fans
© Instagram

ook interessant

Het noodlot dat Abdhelhak Nouri trof raakt elke Amsterdammer. Ook burgemeester Eberhard van der Laan, die gisteravond te...

Cambuur Leeuwarden trainer Dwight Lodeweges maakt na dit seizoen de overstap van SC Cambuur naar SC Heerenveen. Bij...

De spelers van MSV Duisburg zagen misschien wel heel erg op tegen een zwaar trainingskamp in Turkije. Duitse...

René van der Gijp en Johan Derksen hebben al flink wat koeken gekregen van de driftige Jan Boskamp,...

Supporters van eerstedivisieclub FC Den Bosch hebben afgelopen nacht een doodskist bij de hoofdingang van stadion Galgenwaard in...

Ed Sheeran (jeweetwel, van die slijmliedjes) trad gisteren op in Manchester en dook daarna met Wayne Rooney de...