Search
Close this search box.
6 redenen waarom bier drinken gezond is

6 wetenschappelijke redenen waarom bier drinken gezond is

Het weekend staat voor de deur, dus hoog tijd om die goudgele rakker open te trekken. Wat? Ongezond? Nee joh! Om de vrijdagmiddag goed te beginnen, zijn hier 6 uitstekende argumenten om ongestoord van een pilsje te genieten. Met mate dan, hè.

6. Bier vermindert de kans op hartklachten en beroertes

6 redenen waarom bier drinken gezond is
© Pro Shots

Op Harvard University blijkt uit meer dan 100 onderzoeken dat de kans op hartaanvallen onder matige drinkers met 25 tot 40 procent afneemt. Oh, en je hebt ook nog eens minder kans op beroertes, omdat de bestanddelen in bier zorgen dat je bloed minder gaat klonteren.

5. Bier maakt slanker

Van dagelijks bier drinken word je dunner. Echt waar! Oké, mits je niet te veel pilsjes neemt dan. Bier bevordert de stofwisseling en bevat bijvoorbeeld minder calorieën dan een glas appelsap.

4. Bier kan dementie voorkomen

Uit meer dan 143 studies blijkt dat het drinken van een biertje goed is voor het functioneren van de hersenen. Daardoor neemt het risico op dementie af.

3. Bier zorgt voor een schone huid

6 redenen waarom bier drinken gezond is
© Pro Shots

Moet je nog wel eens een puistje uitknijpen? Misschien is tijd om wat meer bier drinken. Een pilsje bevat bepaalde vitaminen die de huid regenereren. Deze vitaminen zijn ook goed voor het pigment én je huid wordt er gladder en flexibeler van.

2. Bier helpt tegen stress

Niemand vindt het prettig om gestresst te zijn. Een biertje opentrekken na een zware dag wordt gezien als uitweg, maar het helpt juist tegen stress. Op de Universiteit van Montreal zochten ze uit dat het drinken van twee biertjes per dag stress of angsten op werk helpen verminderen.

1. Wie bier drinkt, leeft langer

6 redenen waarom bier drinken gezond is
© Pro Shots

Dan zijn we nu aanbeland bij de belangrijkste reden om bier te drinken. Je leeft er langer van! Onderzoek wijst uit dat geheelonthouders sneller de pijp uitgaan dan hun alcohol-minnende medemens. Heb je nog meer reden nodig om direct een pilsje open te trekken?

ook interessant

Voormalig professioneel zwemmer en Olympisch kampioen in het open water, Maarten van der Weijden heeft een ultieme droom....

Het was niet de wedstrijd van Ronaldo donderdagavond tegen Osasuna. De ster van Real Madrid zag zijn ploeg...

Johan Cruijff lijdt aan longkanker. Zijn management bevestigt zojuist in een officieel bericht dat de voetballegende inderdaad getroffen...

Max Verstappen is niet meer de enige Nederlander in de Formule 1! Wij vertellen je alles over Nyck...

De eerste drie achtste finales van het EK zitten erop en dat was op zijn zachtst gezegd geen...

Alsof het schenken van een overwinning nog niet genoeg was, moest Louis van Gaal gisteren ook nog kerstcadeaus...