Search
Close this search box.
6 redenen waarom bier drinken gezond is

6 wetenschappelijke redenen waarom bier drinken gezond is

Het weekend staat voor de deur, dus hoog tijd om die goudgele rakker open te trekken. Wat? Ongezond? Nee joh! Om de vrijdagmiddag goed te beginnen, zijn hier 6 uitstekende argumenten om ongestoord van een pilsje te genieten. Met mate dan, hè.

6. Bier vermindert de kans op hartklachten en beroertes

6 redenen waarom bier drinken gezond is
© Pro Shots

Op Harvard University blijkt uit meer dan 100 onderzoeken dat de kans op hartaanvallen onder matige drinkers met 25 tot 40 procent afneemt. Oh, en je hebt ook nog eens minder kans op beroertes, omdat de bestanddelen in bier zorgen dat je bloed minder gaat klonteren.

5. Bier maakt slanker

Van dagelijks bier drinken word je dunner. Echt waar! Oké, mits je niet te veel pilsjes neemt dan. Bier bevordert de stofwisseling en bevat bijvoorbeeld minder calorieën dan een glas appelsap.

4. Bier kan dementie voorkomen

Uit meer dan 143 studies blijkt dat het drinken van een biertje goed is voor het functioneren van de hersenen. Daardoor neemt het risico op dementie af.

3. Bier zorgt voor een schone huid

6 redenen waarom bier drinken gezond is
© Pro Shots

Moet je nog wel eens een puistje uitknijpen? Misschien is tijd om wat meer bier drinken. Een pilsje bevat bepaalde vitaminen die de huid regenereren. Deze vitaminen zijn ook goed voor het pigment én je huid wordt er gladder en flexibeler van.

2. Bier helpt tegen stress

Niemand vindt het prettig om gestresst te zijn. Een biertje opentrekken na een zware dag wordt gezien als uitweg, maar het helpt juist tegen stress. Op de Universiteit van Montreal zochten ze uit dat het drinken van twee biertjes per dag stress of angsten op werk helpen verminderen.

1. Wie bier drinkt, leeft langer

6 redenen waarom bier drinken gezond is
© Pro Shots

Dan zijn we nu aanbeland bij de belangrijkste reden om bier te drinken. Je leeft er langer van! Onderzoek wijst uit dat geheelonthouders sneller de pijp uitgaan dan hun alcohol-minnende medemens. Heb je nog meer reden nodig om direct een pilsje open te trekken?

ook interessant

Ajax doet het tegenwoordig vooral met de eigen jeugd en dat valt ook in het buitenland op. Het...

Waarschijnlijk tik jij zonder erbij na te denken je telefoonnummer in bij Thuisbezorgd, maar misschien ben je daar...

Ed Sheeran (jeweetwel, van die slijmliedjes) trad gisteren op in Manchester en dook daarna met Wayne Rooney de...

Verschillende fans van Feyenoord hebben in Rome flinke straffen gekregen voor hun gedrag. Zo’n 5000 supporters van de...

Het was een beetje pijnlijk: FOX Sports zond vlak na Gertjan Verbeek’s ontslag bij FC Twente nog een documentaire over...

Met een gebroken arm alsnog een zilveren medaille pakken, dat mag gerust een wereldprestatie genoemd worden. Tom Dumoulin...