Search
Close this search box.
5 rijkste vrouwenvoetballers ter wereld

Dit zijn de 5 rijkste vrouwenvoetballers ter wereld

Het is bekend dat vrouwelijke topvoetballers een stuk minder betaald krijgen dan hun mannelijke collega’s. Sterker nog, er is maar een handjevol voetbalsters met een topsalaris. Wij zetten vijf ‘grootverdieners’ in het vrouwenvoetbal op een rijtje.

5. Laure Boulleau

Laure Boulleau
© Pro Shots

De 30-jarige Francaise speelt in dienst van Paris Saint-Germain, en heeft 65 caps voor Les Bleus. PSG zou haar (exclusief bonussen en sponsordeals) ruim 52.000 euro per jaar betalen. Ter vergelijking: dat verdienen vrijwel alle spelers van het mannenteam per week.

4. Nilla Fischer

Nilla Fischer
© Pro Shots

Deze Zweedse routinier is met 153 caps het bekendste gezicht van de nationale ploeg. De 32-jarige verdediger voetbalt sinds 2013 bij de dames van Vfl Wolfsburg, waar ze een jaarlijks salaris van 60.000 euro bijgeschreven krijgt.

3. Hope Solo

Hope Solo
© Pro Shots

Solo is één van de bekendste gezichten van de nationale ploeg, hoewel de Amerikaanse doelvrouw allesbehalve onomstreden is. Ze zat dronken achter het stuur en werd beschuldigd van mishandeling. Toch is de Seatle Reign-speelster één van de bestbetaalde dames in de Amerikaanse competitie: salaris, bonussen en sponsordeals leveren haar naar verluidt ruim 200.000 euro op.

2. Marta Vieira

Marta Viera
© Pro Shots

Marta wordt beschouwd als de beste vrouwenvoetballer ter wereld, maar dat betekent geenszins dat haar salaris in de buurt komt van Cristiano Ronaldo. De jaarlijkse inkomsten van het Braziliaanse wonderkind worden geschat op zo’n half miljoen euro, inclusief bonussen en sponsordeals. De speelster van Orlando Pride is daarmee wel de bestbetaalde voetbalster van de VS.

1. Alex Morgan

Alex Morgan
© Pro Shots

De immens populaire damesvoetballer verkaste vorig jaar naar Olympique Lyon, waarmee ze de loongrens in het Amerikaanse profvoetbal (van zo’n 2,5 ton) slim omzeilde. Olympique Lyon betaalt haar een kleine 30.000 euro per maand; ruim 3,5 ton per jaar dus. Tel daar de vele, lucratieve sponsordeals bij op en haar jaarlijkse verdiensten zullen de half miljoen ruim overstijgen.

ook interessant

Voetballer en homo zijn, het lijkt een amper bestaand fenomeen. Dikke bullshit natuurlijk: het is gewoon een enorm...

De meningen verschillen nog steeds over de precieze reden, maar feit is dat FC Groningen-aanvaller Lars Veldwijk vorige...

Afgelopen week kwam Royston Drenthe nog positief in het nieuws, omdat hij een hattrick had gemaakt in de...

Het volgende verhaal klinkt als een bijzonder slechte grap, maar dat is het toch echt niet. Australian Footballer Jarryd...

Het gaat haar privé voor de wind: Tatjana Jempormiasse is de vriendin van Shanice van de Sanden....

Bayern München won gisteren het duel in de Champions League met 1-3 bij CSKA Moskou. Arjen Robben was...