Search
Close this search box.
Virgil van Dijk: 5 dingen die je niet wist

Deze 5 dingen wist je nog niet over Virgil van Dijk

Virgil van Dijk is misschien wel de beste Nederlandse voetballer van het moment, mits we de chronisch geblesseerde Arjen Robben niet meerekenen. Zelf herstelt de verdediger ook van een zware blessure, maar we hebben er alle vertrouwen in dat hij net zo sterk terugkomt! Wist je dit eigenlijk al over de potige Southampton-ster?

5. Van Dijk droomde eigenlijk van Willem II…

Virgil van Dijk Willem II
© Pro Shots

In de Eredivisie zagen we Virgil alleen in FC Groningen-shirt, maar de geboren Bredanaar was ver van huis. Van Dijk komt uit de Willem II-jeugd, maar verkaste naar het verre noorden toen hij niet bij het eerste werd gehaald.

“Ik maak niemand verwijten”, vertelt Virgil aan het Brabants Dagblad. “Voor mij persoonlijk is het zo toch allemaal goed verlopen? Maar Willem II zit nog wel in mijn hart. Ik heb er tien heel plezierige jaren in de opleiding achter de rug. Dat zal ik nooit vergeten.”

De Tilburgers zullen nu spijt hebben van hun keuze, maar verdienden alsnog prima aan Van Dijk’s toptransfer in 2015. Southampton betaalde 15 miljoen aan Celtic voor de verdediger en dat leverde Willem II drie ton op. Dat gunt Virgil ze van harte, zo laat hij aan de krant weten.

4. … En Steven Gerrard is fan!

Virgil van Dijk Steven Gerrard
© Pro Shots

Virgil’s blakende vorm van de laatste maanden heeft de Engelse topclubs wakker geschud. Onder andere Liverpool-legende Steven Gerrard blijkt fan van de voetballer. Als de oud-middenvelder gevraagd wordt wie Liverpool in de winter als eerste zou moeten halen, is hij glashelder.

“Ik zou direct een bod uitbrengen op Virgil van Dijk”, aldus de Champions League-winnaar tegenover de Liverpool Echo.

Ook Manchester City wilde naar verluidt ver gaan voor de Nederlander, maar helaas kwam het deze winter niet zover: Van Dijk herstelt momenteel van een zware enkelblessure. Een absolute toptransfer laat dus nog op zich wachten.

3. Hij is na Robben en Sneijder de beste Nederlander in FIFA 17…

virgil-van-dijk-fifa-17
© EA Sports

Zijn topprestaties bij Southampton heeft ook Virgil’s FIFA-rating geen windeieren gelegd. De boomlange voorstopper kan in de jaarlijkse winter-upgrade rekenen op een rating van 82, waar dat eerst nog 79 was.

Het maakt hem direct de twee-na beste Nederlander in FIFA 17, na Arjen Robben (87) en Wesley Sneijder (83). Hij moet die plek wel delen met collega-verdediger Stefan de Vrij.

2. … En dit is de schattige, blonde vriendin van Van Dijk

Van Dijk’s vriendin Rike Nooitgedagt gaf haar baan op om full-time voetbalvrouw te worden. “Ik werkte als sales manager, en verkocht verschillende modemerken aan Nederlandse winkels”, vertelde ze aan de Daily Record. “Het was leuk om te doen, maar druk en zwaar werk.”

Ze koos ervoor om op haar 22e met Virgil mee te gaan, toen deze voor zijn avontuur bij Celtic koos. Dat viel haar echter niet zwaar. “De Celtic-fans zijn geweldig. Het geluid dat ze maken is onwerkelijk”, aldus Rike.

Recente interviews met Rike zijn niet te vinden, misschien omdat het tweetal op hun hoede is voor de Engelse tabloids. Zo beweerde The Sun in 2014 dat Van Dijk meermaals vreemd was gegaan tijdens de zwangerschap van zijn geliefde. Goede bronnen heeft de krant niet, dus we gaan er maar vanuit dat dat bullshit is.

1. Hij vervroegde de bevalling van zijn vriendin voor Oranje

Van Dijk moest lang wachten op zijn eerste selectie voor Oranje, en uit een bizarre anekdote blijkt hoezeer Van Dijk hunkerde naar het Nederlands elftal.

Zijn vriendin stond op punt van bevallen toen Van Dijk in september 2014 voor het eerst werd geselecteerd, maar daar liet Virgil zich niet door tegenhouden. Hij regelde dat Rike eerder kon worden ingeleid. De voetballer kon zijn kindje daardoor verwelkomen én alsnog aansluiten bij Oranje.

Achteraf gezien misschien een onnodige keuze, want toenmalig keuzeheer Guus Hiddink stelde hem niet op. Het debuut van Van Dijk kwam pas op 10 oktober 2015.

ook interessant

Vorig jaar tekende Frank de Boer nog voor vier jaar bij, liet hij vorige maand nog weten bij...

Misschien wist je het niet, maar Yolanthe Sneijder-Cabau heeft maar liefst 12 broers en zussen. Van al die...

Hartpatiënten moeten extra oppassen bij het kijken naar de WK-wedstrijden van Oranje, zo zegt cardioloog en professor dr....

Hoewel hij zich laatst liet ontvallen een ‘aanbod te hebben gekregen dat hij niet kan weigeren’, geniet Louis...

Nee, het ging gisteravond weer bar weinig over voetbal in Voetbal Inside. Zo stuurde een kijker de vraag...

De Duitse krant Bild heeft in een artikel van vandaag Portugal-ster Ronaldo flink voor schut gezet. De Duitsers...