Search
Close this search box.
5 dingen die je niet wist over De Ligt

Deze 5 dingen wist je nog niet over Matthijs de Ligt

Het ging helemaal mis in de wedstrijd tegen Bulgarije, maar Matthijs de Ligt heeft zijn waarde bij Ajax dubbel en dwars bewezen. Wat weten we eigenlijk over deze 17-jarige knul, die in Amsterdam de basis binnendrong? We zetten het even voor je op een rijtje.

5. Hij was eigenlijk tennisser

Matthijs de Ligt zat op tennis
© Ajax Showtime

Wie wel eens een interview met hem heeft gezien, weet dat Matthijs allesbehalve een Amsterdams straatschoffie is. Hij groeide op in Abcoude en komt uit een hockeyfamilie. De Ligt’s prille sportcarrière begon met tennis.

“Dat deed hij heel aardig”, vertelt vader Frank aan Ajax Showtime. “Hij heeft een natuurlijk balgevoel en was meteen de beste van de club. Een jaar later ging hij een keertje mee naar de voetbaltraining van een vriendje en toen was hij zo verkocht, dat hij meteen op voetbal wilde. Tot zijn zesde is hij echter nooit echt met voetbal bezig geweest.”

Daarna ging het snel: al in de E’tjes werd de verdediger gescout door Ajax.

4. Zijn ouders hebben helemaal niets met voetbal

Matthijs’ vader keek geen voetbal; alleen als Oranje op een groot toernooi speelde. “De passie voor het spel komt echt uit mezelf”, aldus De Ligt in het AD. “Ik heb veel voetbalboeken gelezen, ook over de gouden jaren 70.” Advies hoeft hij dan ook niet te verwachten. “Mijn ouders zijn echt mijn ouders. Mijn vader krijgt wel steeds een beetje meer kijk op het spelletje…”

Gelukkig is er dan nog het jonge broertje van Matthijs. “Wouter is zijn beste vriend en grootste fan”, vertelt vader Frank aan Ajax Shotwime. “Hij was altijd mascotte en reserve van het team van Matthijs en hij ging bijvoorbeeld mee naar het allereerste toernooi in het buitenland, in Tsjechië. Ze voetballen thuis altijd met elkaar.”

Familie de Ligt
© Ajax Showtime

3. Haalde zijn schooldiploma met gemak

De Ligt viert feestje
© Pro Shots

Als je wel eens een interview met Matthijs hebt gezien, weet je dat hij niet op zijn mondje is gevallen. De verdediger was dan ook een vwo’er, al stapte hij in de derde over naar havo. Hij slaagde met gemak.

“Achteraf is het een verstandige keuze geweest”, vertelt De Ligt aan Het Parool. “Want anders had ik nu midden in mijn vwo-examen gezeten. Dit jaar heb ik me helemaal op voetbal kunnen richten.” Afstuderen deed De ligt overigens op dezelfde school als Dennis Bergkamp.

2. Is nog nooit uit geweest

Hij is nog jong, maar uit alles blijkt dat Matthijs een modelprof is. Stappen doet de 17-jarige niet; een discotheek heeft hij nog nooit van binnen gezien. “Het lijkt me ook niet echt iets voor mij”, lacht hij tegenover het AD. “Al kun je dat natuurlijk pas echt weten als je er bent geweest. Maar ik vind het fijn om lekker thuis op de bank te zitten. Ook niks mis mee toch?” De verdediger verklapte aan Ajax Life dat de feestjes met het Ajax-publiek zijn eerste ‘disco’-ervaring zijn.

1. Heeft een schattig vriendinnetje

Vriendin Matthijs de Ligt: Annick Diekman
© Instagram

De Ligt hoeft niet te clubben om een meisje te versieren, want hij is sinds 2014 gelukkig met de mooie Annick Diekman. Annick is een fanatiek hockeyster bij het Amsterdamse HC Athene, en studeerde aan de JeugdTheaterschool. Matthijs in zijn vrije tijd veel bij zijn meisje te vinden, zo vertelt hij aan Ajax Showtime: de tortelduifjes zien elkaar een paar keer per week.

Annick Diekman, vriendin Matthijs de Ligt
© Instagram
Annick Diekman, vriendin Matthijs de Ligt
© Instagram
Annick Diekman, de vriendin van Matthijs de Ligt
© Instagram
Annick Diekman, de vriendin van Matthijs de Ligt
© Instagram
© Instagram

ook interessant

Nederland als slecht voorbeeld, dat gebeurt wel vaker. In Engeland wijzen ze een keertje niet naar ons drugsbeleid,...

Enkele fans van Ajax zouden zich bij hun bezoek aan Celtic van hun slechtste kant hebben laten zien,...

Grensrechter Kevin Friend moest gisteren bij Bournemouth – Southampton vervangen worden met een snee in zijn gezicht. Heel...

Ze timmert aan de weg als hockeyer en heeft een bekende geliefde. Feyenoorder Marcus Holmgren Pedersen is de...

De ontlading was groot, toen Real Madrid in de verlenging van de Champions League-finale overtuigend Atletico Madrid versloeg....

Een dramatische gebeurtenis bij het Belgische Lokeren, waar afgelopen week de voetballer Gregory Mertens in elkaar zakte op...