Search
Close this search box.
Deze vijf dingen wist je nog niet over Hélène Hendriks

Deze 5 dingen wist je nog niet over Hélène Hendriks

Als razende reporter bij FOX Sports heeft deze 36-jarige Brabantse haar strepen in de mannelijke voetbalwereld ruimschoots verdiend. Maar wist je dit al over de bevallige Hélène Hendriks?

5. Ze mist het topje van haar pink

FOX Sports-chick uit de kleren
© Pro Shots

Hélène wilde als fanatieke hockeyster naar de Olympische spelen, maar een zware blessure beëindigde haar carrière in 2004 op brute wijze. Ze verloor het topje van haar pink toen ze een strafcorner blokkeerde, en werd na haar revalidatie uit het team gezet.

Het topje van haar vinger kon niet meer gered worden, en dus heeft ze zichzelf aangeleerd haar pink zoveel mogelijk uit beeld te houden. “Er zijn veel mensen die het niet eens zien als ze me niet kennen”, Hélène aan Hockey.nl. “Ik heb mezelf op een heel natuurlijke manier aangeleerd het te verbergen.”

4. Ze kan het niet goed vinden met Kenneth Perez

Helene Hendriks Kenneth Perez
© Pro Shots

Bij FOX Sports werkt Hélène veelal samen met mannelijke collega’s en niet alle analisten kunnen een dame in hun midden waarderen. Zo heeft ze regelmatig in de clinch gelegen met Kenneth Perez.

“Naast dat hij moeilijk benaderbaar is, is hij in staat om je af en toe heel ongemakkelijk te laten voelen”, onthult ze in het magazine Voetbal Inside. “Dan komt omdat hij op gelijk niveau wil communiceren, qua voetbalverstand. En dat kan niet met mij.”

Dat klinkt niet best, maar even later relativeert ze de situatie: “Ik kan goed met hem door één deur, begrijp me niet verkeerd, maar hij zal nooit mijn grootste vriend worden.”

3. Hield van topless zonnen (maar doet het niet meer)

In gesprek met Metro verklapt Helene Hendriks dat ze het op vakantie prettig vond om zonder bikini-topje rond te dartelen. Maar, helaas mannen, die bikini houdt ze tegenwoordig aan.

“Op vakantie werd ik een keer vastgelegd terwijl ik in mijn bikini iets van het strand raapte”, stelt ze. “Dat doe ik volgende keer dus anders, terwijl je daar normaal gesproken niet over nadenkt. Topless rondlopen doe ik ook niet meer, dan maar een wit bandje op mijn huid. Verder ben ik niet heel anders gaan leven.”

2. Trekt zich niets aan van viespeuken en scheldpartijen

Helene heeft een olifantenhuid, zo blijkt in gesprek met VICE en Metro. Hoewel ze regelmatig voor alles en nog wat wordt uitgemaakt op internet en in stadions, kan ze daar prima mee omgaan.

“Als ze schrijven dat ik een domme snol ben, lach ik dat weg”, zegt ze tegen Metro. “Het is toch ongelooflijk dom om zoiets te sturen? En als ze ‘daar moet een piemel in’ zingen, denk ik: verzin eens iets originelers.”

Ook om de seksistische opmerkingen van Johan Derksen, die haar ooit een ‘collega met tieten’ noemde, kan ze smakelijk lachen. “Daar heeft hij gelijk in toch?” aldus Helene tegenover VICE.

https://twitter.com/tim_035/status/820593267997888513

1. Heeft geen vriend, maar wel een stalker

Helene Hendriks stalker
© Pro Shots

Tja, je kon er op wachten: helaas heeft de bevallige Hélène ook last van overmatige, mannelijke aandacht. Getrouwde voetballers zouden regelmatig avances richting haar maken en tegenover Metro onthult ze dat een stalker haar het leven zuur maakt.

“Ik heb er echt mee gezeten, want op een gegeven moment werd ik achtervolgd toen ik vanaf het stadion terug naar mijn huis in Breda reed”, zegt ze. “Soms stond hij drie keer per dag in mijn straat. Dat was heel freaky.”

Hélène wordt na vier jaar nog steeds geterroriseerd door de onverlaat, die haar af en toe een sms’je stuurt met een kwetsende tekst. Een sterke man om haar te beschermen is niet aanwezig in huize Hendriks: zover bekend heeft de verslaggeefster geen vriend.

ook interessant

Over voetbal kun je uren praten. Zowel over het verloop van een wedstrijd als over de verwachtingen die...

Arjen Robben deed na de 2-0 overwinning op Chili wel een heel opmerkelijke uitspraak over bondscoach Louis van...

Berlijn is met vier miljoen inwoners veruit de grootste stad van Duitsland, maar voor een goede voetbalpot hoef...

Opnieuw een prachtige reclame van sportmerk Nike. Voetballers als Ronaldo, Zlatan, Rooney en Neymar worden vervangen door hun...

Nederland staat er niet best voor. Na de nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Tsjechië en de nipte...

De Duitse recordkampioen Bayern München heeft via Twitter het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2014/2015 onthuld. Het team...