Search
Close this search box.
Deze vijf dingen wist je nog niet over Bas Dost

Deze 5 dingen wist je nog niet over Bas Dost

Bas Dost schiet ze er van alle hoeken en standen in bij Sporting Lissabon, maar het is maar de vraag of hem dat een basisplek in Oranje oplevert. De ‘Plattfuß-Bomber’ trekt hoe dan ook de aandacht in Europa, maar wist je dit al over de topscorer van Portugal?

5. Hij rapt graag

Bas scoort nu als een malle voor Sporting Lissabon, maar ook in zijn tijd bij Vfl Wolfsburg kende hij een doelpuntrijke fase. De spits was zelfs zo’n sensatie dat hij door een radiozender werd uitgenodigd om een potje te rappen.

4. Hij wilde stoppen met voetballen

In de tijd dat Bas bij Heerenveen speelde, kon hij maar moeilijk omgaan met de keiharde voetbalwereld. “In mijn eerste jaar bij Heerenveen kon ik negatieve zaken totaal niet van me afzetten”, vertelt hij aan MetroXL. “Ik dacht er toen zelfs aan om te stoppen met voetballen. Gelukkig heb ik dat toen niet gedaan, want vaak zijn er ook momenten die wél prettig zijn om mee te maken.”

3. Ook zijn vriendin sport fanatiek

Bas heeft sinds 2013 een relatie met Annefleur de Leeuw. Ze leerden elkaar kennen in Groningen, in de tijd dat Bas nog bij Heerenveen speelde. Zijn meisje is afkomstig uit Nunspeet en de twee wonen samen in Lissabon en Zwolle.

Annefleur studeert Sport, Gezondheid & Management en is een fanatiek wielrenster.

Cheerssssss ☀️☀️☀️☀️ #birthday#jarig#denhaag#love

Een bericht gedeeld door Annefleur de Leeuw (@annefleurdeleeuw) op

Wonderful time in Bali ? nu lekker genieten van laatste dagje Spanje! #spain#bali#holiday

Een bericht gedeeld door Annefleur de Leeuw (@annefleurdeleeuw) op

2️⃣5️⃣??….. Things are getting serious now ??? #birthday#nevernotgrowingup#nomorewishes#alreadyhavethishandsome

Een bericht gedeeld door Annefleur de Leeuw (@annefleurdeleeuw) op

Rondjes rijden ??? ?EWGwielerfoto’s #goudenpijl#emmen#cycling#cyclelikeagirl#scottbikes#eagles#9thwave#groetjes

Een bericht gedeeld door Annefleur de Leeuw (@annefleurdeleeuw) op

2. Hij kende veel tegenslagen

In dezelfde periode dat zijn ouders in scheiding lagen en hij een transfer naar Ajax misliep, verloor Bas één van zijn beste vrienden aan kanker. Het was reden voor Bas, zijn vriendin en twee anderen om mee te doen aan de Alpe d’Huzes-beklimming voor KWF Kankerbestrijding.

Al deze gebeurtenissen gingen Bas niet in de koude kleren zitten. “Ik kon mijn onvrede moeilijk verbergen”, vertelt hij aan ProProf Magazine. “Ik vertrouwde ook niemand meer. Mijn begeleider Henk Nienhuis is in die tijd heel vaak bij me geweest. Hij zei: ‘Je moet door deze fase heen.'” Uiteindelijk is Bas er door een sportpsycholoog geweest weer bovenop gekomen.”

1. Ook Bas kon cashen in China

De Chinese club Tianjin Teda was bereid ruim veertig miljoen euro voor Dost neer te tellen. Dat zou een forse winst betekenen voor Sporting, dat hem voor zo’n 10 miljoen oppikte. Het had de spits in één klap multi-miljonair kunnen maken, maar voorzitter Carvalho Bruno wees het bod van de hand. Hij wilde zijn sterspeler niet laten vertrekken.

ook interessant

Volgens Sky Sports moet Tottenham-trainer Tim Sherwood aan het eind van het seizoen vertrekken. Na afloop van het...

Dit weekend 24/11 zijn er een paar spelers die opvallen in de Europese competities, of dat nou positief...

De FIFA-games mogen dan als warme broodjes over de toonbank gaan, het betekent niet dat EA Sports jaarlijks een perfect spel...

Voorwerpen op het veld gooien, het blijft een vervelende gewoonte van sommige fans. Meestal zijn het aanstekers, maar...

Verschrikkelijk nieuws vanuit het Franse elftal. Middenvelder Lassana Diarra laat op Twitter weten dat zijn nichtje is vermoord bij de terreurdaden...

Ze zijn weer terug naar een volgens hun veel te lange winterstop: De Betweters. Koert Westerman en Hugo...