Search
Close this search box.
Van persie voetbal

5 dingen die je nog niet wist over Robin van Persie

Robin van Persie startte zijn carrière bij Excelsior, maar werd daar al gauw weggehaald door Feyenoord. Hij debuteerde in de Eredivisie op 3 februari 2002 en speelt na een lange periode in Engeland nu bij Fenerbahçe. In 2012/2013 was hij nog speler van het jaar in Engeland, maar wist je dit al over de Nederlander?

5. Je kunt hem wakker maken voor de loempia’s van Boulahrouz’ moeder

Ja, het is echt waar! Robin is helemaal weg van de loempia’s van de moeder van Khalid Boulahrouz. Je kunt hem voor niets wakker maken, maar voor de geur van deze snacks springt hij meteen zijn bed uit.

Loempias

4. Op vijfjarige leeftijd werd hij al aangenomen bij Excelsior

Robin van Persie werd al vroeg ontdekt bij een voetbalclub, want zijn trainer vond dat Van Persie op zijn vijfde een traptechniek had van een volwassen profvoetballer. Mensen verklaarden de coach voor gek, maar hij kreeg gelijk. Tot zijn 13e kwam Van Persie uit voor Excelsior, daarna nam Feyenoord hem over.

Excelsior

3. Hij eet al acht jaar hetzelfde voor een wedstrijd

Deze maaltijd bestaat uit spaghetti met champignons of broccoli, groene bonen en wortels. In acht jaar heeft de spits nog nooit iets anders gegeten voor een wedstrijd, maar hij houdt ook van een lekker visje.

Spaghetti

2. Hij steelt duizenden harten

Uit een onderzoek blijkt dat 39% van de vrouwen met Robin van Persie wil daten. De meeste singles willen wel een beschuitje met hem eten, maar een relatie zien ze niet zitten. Gelukkig heeft Van Persie dan ook zijn beeldschone vrouw Bouchra.

Robin van Persie

1. Van Persie en Huntelaar elkaar totaal niet mogen

Deze jongens verklaren dat ze ‘onpeilbaar’ voor elkaar zijn. Qua karakter kunnen ze misschien nog een beetje klikken, maar daar blijft het ook bij. Ze hebben nog geprobeerd om hun verstandhouding te verbeteren, maar dat is nooit echt gelukt. De twee ontlopen elkaar daarom waar het kan.

Robin van Persie en Klaas jan Huntelaar

ook interessant

De Eredivisie is alweer enkele weken oud en de laatste dagen van de transferwindow komen in zicht. Het...

Het leek er verdacht veel op dat Atletico Madrid-reserve Cristian Rodriquez het wel heel erg naar zijn zin...

Barcelona speelde gisteravond teleurstellend gelijk tegen Atletico Madrid en krijgt vandaag opnieuw een klap te verwerken. De club...

De mannen van Voetbal Inside hebben amper vrienden in de voetballerij, en dat worden er elke week minder. De spanningen met...

Daley Blind kan voorlopig niet meer stuk in Engeland. De speler die afgelopen zomer Ajax verruilde voor Manchester...

Jan Mulder: de beste man komt altijd over alsof hij in één dag de crisis in het Midden-Oosten,...