Search
Close this search box.
5 dingen die je nog niet wist over Justin Kluivert

Deze 5 dingen wist je nog niet over Justin Kluivert

Ja ja, iedereen weet dat Justin Kluivert de zoon van Oranje-held Patrick Kluivert is. Maar wist je dit al over het 18-jarige toptalent, één van de groeibriljanten van Ajax?

5. Zijn moeder is gescheiden van Patrick… en zit in de cel

Angela Kluivert en Patrick Kluivert
© Pro Shots

Justin’s gezinsleven is ingewikkeld, en dan drukken we ons zacht uit. De Ajacied is een zoon van Patrick en diens eerste vrouw Angela van Hulten. Na het vierjarige huwelijk ging het bergafwaarts met Angela. Justin’s moeder kreeg afgelopen zomer zelfs een celstraf opgelegd, omdat ze geld van haar ex (en topcrimineel) Danny K. zou hebben witgewassen.

Des te knapper dat Justin onder zulke omstandigheden zo goed presteert, te meer omdat hij een sterke band met zijn moeder heeft. “Ze betekent alles voor me”, vertelde hij een paar jaar geleden aan De Volkskrant. “Ik woon bij haar, mijn ouders zijn gescheiden. Elke ochtend staat er bijvoorbeeld brood klaar of ze maakt een afspraak voor me bij de tandarts. Daardoor kan ik rustig mijn ding doen met voetbal en school. Mijn vader komt kijken bij mijn wedstrijden. Ik ben altijd welkom bij hem. Als ik naar hem toe wil, kan dat.”

4. Justin heeft drie broers, en ze voetballen allemaal

Justin en zijn pa zijn niet de enige Kluiverts met voetbaltalent. Integendeel! Patrick heeft vier zoons en ze voetballen stuk voor stuk, al schopte de één het minder ver dan de ander. Quincy (1997), de oudere broer van Justin, haalde de jeugdopleiding van Ajax, maar vertrok weer. Hij speelt nu bij Vitesse. Ruben (2001), zijn jongere broertje, is actief voor amateurclub AFC. Shane (2007), die Patrick met zijn tweede vrouw Rosanna kreeg, is misschien wel het meest succesvol. Daarover hieronder meer.

De gebroeders Kluivert
© Instagram

3. Doet het nu al beter dan zijn vader in de Eredivisie

Oké, misschien lijkt het wat gek om Justin boven zijn pa te zetten, die eigenhandig een Champions League-finale besliste en schitterde op meerdere eindtoernooien. Toch bezit de jonge Ajacied al één statistiek die zijn vader bij Ajax nooit te pakken kreeg. Justin maakte op 27 november een hattrick tegen Roda JC en overtrof daarmee Patrick, die er nooit drie maakte in één wedstrijd.

Justin Kluivert en Patrick Kluivert
© YouTube

2. Maar Justin wordt weer afgetroefd door zijn broertje

Justin Kluivert en Shane Kluivert
© YouTube

De allerkleinste Kluivert kan kan heel goed voetballen. Niet voor niets pikte FC Barcelona hem vorig jaar op bij Paris Saint-Germain. Toch gaat het in de media vooral over het zakelijke ‘instinct’ van Shane Kluivert. Hij heeft een eigen vlog (56.000 abonnees, dames en heren) én tekende vorig jaar een sponsor-contract bij Nike! Halfbroer Justin heeft ‘pas’ sinds zijn 15e een deal met het sportmerk. “Shane heeft me afgetroefd”, zegt Justin over zijn broertje tegen Voetbal International. “Vind ik alleen maar mooi. Hij is een heerlijk ventje.”

1. En dit was de vriendin van Justin Kluivert… maar is ze dat nog steeds?

Oké, dit is wat we weten: Justin was ooit gelukkig met de bevallige Jaimy Schepers. Maar Kluivert jr. heeft een grote schoonmaak gehouden op zijn Instagram-pagina en Jaimy is nergens meer te bekennen! Ook op de Instagram van de dame zelf is geen enkele foto van Justin meer te vinden. Da’s ook wat. De liefde tussen het tweetal lijkt bekoeld. Toch maar wat foto’s, opdat we niet vergeten.

Jaimy Schepers vriendin Justin Kluivert
© Instagram
Jaimy Schepers, vriendin Justin Kluivert
© Instagram
© Instagram

ook interessant

Een prachtig doelpunt van Feyenoord-speler Calvin Verdonk tijdens het EK onder 17. De jeugdinternational van Oranje haalde in...

U heeft een gruwelijke hekel aan Sepp Blatter, Arno Vermeulen en Hans Kraay jr, zo blijkt uit onze...

Vind jij het leuk om zo nu en dan een gokje te wagen in een casino? Dan begrijpen...

Sterspits Radamel Falcao gaat niet naar het WK. De blikvanger van Colombia heeft een kruisband in zijn linkerknie...

Om nu te zeggen dat FC Groningen-aanvaller Lars Veldwijk na zijn berisping hard werkt aan een beter imago…...

Het is weer die tijd van het jaar. Toonden we gisteren nog de appetijtelijke beelden van een vrouwelijk...