Search
Close this search box.
5-dingen-die-je-nog-niet-wist-over-memphis

5 dingen die je niet wist over Memphis Depay

Memphis Depay is in twee seizoenen uitgegroeid van talentvolle jeugdspeler tot topper in wording. De Manchester United-aanvaller wordt in Engeland al vergeleken met Cristiano Ronaldo, maar moet dat nog wel even bewijzen. Wist jij deze dingen over onze landgenoot al?

5. Hoeft zijn pa niet te spreken

Een eenvoudige jeugd had Depay zeker niet, want zijn geliefde Nederlandse moeder werd vlak na de geboorte van Memphis in de steek gelaten door zijn Ghanese vader. De relatie met zijn pa is daarom, op zijn zachtst gezegd, bekoeld. “Het gevoel van ‘hij blijft toch je vader’ is bij mij een beetje uitgeschakeld”, zegt Memphis in De Volkskrant. “Ik weet niet eens of hij ziek is of dood. Ik spreek hem niet. Hij woont in de Bijlmer.” Door deze slechte band wil Depay ook liever niet genoemd worden bij die achternaam, maar prefereert hij Memphis.

4. Heeft een rapcarrière

Depay had een rap-carrière
© YouTube

Memphis’ liefde voor hiphop en voetbal strijden om een prominente plek in zijn leven. Op YouTube zwerven diverse filmpjes rond van een rappende Depay. De muzikale ambities van de voetballer lijken echter op een laag pitje te staan. Een vraag van verslaggever Sierd de Vos hoe het met zijn rapcarrière zit, werd niet gewaardeerd. “Volgende vraag”, antwoordde Memphis. Toch blijkt uit dit interview dat hij nederhop niet helemaal los kan laten.

3. Maakte zijn school niet af

Memphis was er in zijn jeugd altijd van overtuigd dat hij voetballer wilde worden en school kon hem dus weinig interesseren. “Ik heb nooit stilgestaan bij de vraag: wat als ik geen voetballer word?” vertelt hij in het Volkskrant-interview. “Ik weet dat je je schooldiploma moet halen en aan de langere termijn moet denken, maar dat heb ik nooit gedaan. Ik neem dat risico. Ik heb mijn schooldiploma niet gehaald. Ik zat gewoon te wachten totdat het busje van PSV me kwam ophalen.”

2. Wilde naar Feyenoord

Memphis groeide op in Moordrecht, onder de rook van Rotterdam. Naar eigen zeggen ging hij op de open dag van Feyenoord op de foto met Rotterdamse iconen als Pierre van Hooijdonk en Paul Bosvelt. Depay werd uiteindelijk gescout door Sparta en kwam na drie jaar in de jeugdopleiding van PSV terecht. De rest is geschiedenis.

1. Zoekt de ideale vrouw

Depay met ex Chris Brown
Depay doet een selfie met de ex van Chris Brown.  © Instagram

Veel voetballers trouwen jong, met alle gevolgen van dien. Daar heeft Memphis geen behoefte aan, want hij zegt op zoek te zijn naar de ideale vrouw. “Ik wil gewoon dat het meteen goed zit. Dat ik een vrouw ontmoet en dat we dan bij elkaar blijven”, vertelt Memphis, wederom aan De Volkskrant. “Wat heb je aan een relatie van een jaar en dan is het klaar? Dan heb je een leuke tijd gehad, maar wat ben je ermee opgeschoten? Ik wacht op de ware.” Dat betekent overigens niet dat hij een celibaat leven lijdt, want Memphis zegt veel mooie vrouwen te kennen. Bovenstaand vakantiekiekje uit Miami bewijst dat.

ook interessant

Ajax heeft Juventus uitgeschakeld in de Champions League. Echt waar. Kun jij het al geloven? Niets zo leuk...

Zlatan mag dan geweldig voetballen in Frankrijk, de Franse taal is hij nog maar amper machtig. De sterke...

Jarenlang was het liefdesleven Yolanthe Cabau hét showbizzonderwerp van Nederland. Het stond nog net niet op de politieke...

Het hoge woord is eruit: Jan Versteegh is de Mol. Ruben Hein vulde als enige kandidaat de naam...

René van der Gijp zou tijdens een van zijn huwelijken losse handjes hebben gehad, zo vertelt zijn ex...

Sports Direct heeft onderzoek gedaan naar de meest populaire voetbalshirts in Engeland. Waarom? Geen idee, maar het levert...