Search
Close this search box.
arjen robben psv

5 dingen die je niet wist over Arjen Robben

Arjen Robben doorliep de jeugdopleiding van FC Groningen en debuteerde in 2000 in het betaalde voetbal. Na anderhalf seizoen vertrok hij naar PSV en daar werd hij gelijk uitgeroepen tot Nederlands talent van het jaar. Arjen Robben is op dit moment bezig aan zijn zevende seizoen bij Bayern Munchen. Wist jij deze dingen al over onze landgenoot?

5. 35 blessures in acht jaar

Arjen Robben heeft de bijnaam ‘man van glas’ niet voor niets: hij had in de afgelopen 8 jaar in totaal 35 blessures en miste daardoor 131 clubwedstrijden. Zijn laatste blessure liep hij op in een wedstrijd met het Nederlands Elftal tegen IJsland. Ook in aanloop naar het WK van 2010 ging het mis: Robben scheurde in een oefenwedstrijd tegen Hongarije een spiertje, waardoor hij het toernooi in Zuid-Afrika leek te missen. ‘Wonderdokter’ Dick van Toorn slaagde er in om de aanvaller alsnog fit te krijgen voor het WK en in de finale had Robben zelfs dé  kans om Nederland wereldkampioen te maken.

4. Robben riep ‘houd je bek’ naar van Marwijk

Hij lijkt zo’n aardige jongen, maar Robben springt soms uit zijn vel. Zo zou hij tijdens het EK van 2012 in een wedstrijd ‘houd je bek’ geroepen naar bondscoach Bert van Marwijk. Dat gebeurde in de wedstrijd tegen Portugal, die uiteindelijk met 2-1 werd verloren. Als Van Marwijk Robben vanaf de zijlijn sommeert om mee te verdedigen, roept Robben: “Ik ben gebroken. Houd je bek man!” terug. Na de wedstrijd is hierover veel discussie ontstaan, mede omdat sommige journalisten beweerden dat Robben slechts riep: “Ga toch weg man!”

3. Robben had ook wielrenner kunnen worden

Arjen Robben is geboren in Groningen, in het plaatsje Bedum. Bedum-Groningen-Bedum is een route die Arjen Robben nog steeds geblinddoekt zal kunnen afleggen. Van Bedum is het namelijk 14 kilometer fietsen naar de stad en van zijn twaalfde tot zijn achttiende fietste de aanvaller bijna dagelijks op die weg. Soms zelfs meerdere keren per dag, om naar school of naar zijn voetbalclub te rijden!

2. Robben kan niet hurken

Op elftalfoto’s die voor de wedstrijd worden genomen valt Robben regelmatig uit de toon. Als zijn medespelers netjes hurken, dan valt het op dat Robben niet helemaal door zijn knieën zakt. Bang voor een blessure, misschien?

1. Getrouwd met zijn jeugdliefde

Hij mag dan gezien worden als één van de beste spelers ter wereld, Arjen Robben is en blijft een nuchtere Groninger. Arjen Robben is altijd zo lekker gewoon gebleven en dus is hij ook lekker gewoon met zijn jeugdliefde Bernadien getrouwd. Arjen en Bernadien leerden elkaar kennen op de middelbare school, het Kamerlingh Onnes College. De tortelduifjes stapten in 2007 in het huwelijksbootje en hebben inmiddels een fraai gezinnetje gesticht. Bernadien geeft bijna nooit interviews en voelt ook niet de behoefte om in de spotlights te treden, zoals bijvoorbeeld haar collega-spelersvrouwen Yolanthe en Sabia.

ook interessant

Met Neymar, Luis Suarez en Lionel Messi lijkt er weinig ruimte meer voor Pedro in de aanval van...

Nederland mag dan wel een klein kikkerlandje zijn, toch beschikt ons land over grote namen in de internationale...

Veel ondernemers in Rotterdam houden donderdag hun kroegen dicht, doodsbenauwd voor op wraak beluste AS Roma-fans die voor...

Sander Boschker een legende voor de FC Twente-supporter, neemt na 25 jaar profvoetbal, waarvan 24 jaar bij FC...

Hier in Nederland gaat het al te ver als een jeugdtrainer te hard schreeuwt naar zijn pupillen, maar...

Als het aan de Belgische zangers van Clouseau ligt moet het oranjelegioen deze zomer tijdens het EK Voetbal...