Search
Close this search box.
deze-5-bizarre-van-der-hoorn-momenten-was-je-vast-al-vergeten-main

Deze 5 bizarre Van der Hoorn-momenten was je vast al vergeten

Het is officieel: Mike van der Hoorn verruilt Ajax voor Swansea City. We kunnen moeilijk stellen dat zijn Eredivisie-loopbaan succesvol was, maar als de verdediger in de basis stond gebeurde er wel wat. Kijk zelf maar!

5. Mike krijgt rood NA de wedstrijd

Het Europa League-tweeluik tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk is één van de vele Europese duels onder Frank de Boer die Ajax-fans liever vergeten. De Amsterdammers waren al lang en breed uitgeschakeld, toen Mike van der Hoorn nog rood pakte voor een duw. Na het laatste fluitsignaal! Even daarvoor had hij in de verlenging nog wel de winnende goal gemaakt (boeide niet, omdat Ajax door een uitdoelpunt werd uitgeschakeld).

4. Mike vloert Balotelli

Ajax-fans waren amper klaar met juichen na de 1-0 tegen AC Milan, of Mike van der Hoorn had alweer een strafschop veroorzaakt. Mario Balotelli was het ‘slachtoffer’. Terechte pingel? Valt te betwijfelen, maar feit is dat het cadeautje gretig werd uitgepakt door de Italianen. Het bleek peperduur puntverlies, want Milan overwinterde na de poulefase ten koste van Ajax in de Champions League.

https://www.youtube.com/watch?v=u4qNXKt7n6A?t=94

3. Mike maakt winnende tegen Excelsior

Frank de Boer posteerde Van der Hoorn regelmatig in de spits als er iets geforceerd moest worden en dat pakte lekker uit tegen Excelsior: de boomlange verdediger schoot in de 83e minuut snoeihard binnen en behoedde Ajax zo voor pijnlijk puntverlies in de titelstrijd.

2. Mike wordt toegezongen in restaurant

Het gaat tegenwoordig hard in Nederland: maak een winnend doelpunt tegen Excelsior en je bent direct een cultheld. Mike ging na de overwinning met zijn teamgenoten uit eten en kreeg in het restaurant een spontane serenade van Ajax-fans. Het gevleugelde “Mikey, Mikey van der Hoorn” was daarna niet meer weg te denken van de tribunes.

1. Mike maakt hilarische eigen goal

Wat Mike hier (in Utrecht-shirt) van plan was blijft tot op de dag van vandaag een raadsel, maar het leidde in ieder geval tot de meest bizarre eigen goal die we in jaren hebben gezien.

ook interessant

Treurig nieuws vanuit Groningen: Voetbal International meldt dat de vader van Erwin en Ronald, die afgelopen week door...

Nederland en Brazilië lijken gigantisch op elkaar. Alles is hetzelfde, maar dan net anders. Op één punt moeten...

Iedereen weet inmiddels wel dat de PSV’ers Jeroen Zoet en Maxime Lestienne dit weekend opgepakt zijn voor een...

Menig wenkbrauw werd gefronsd toen Ajax doelman Kjell Scherpen aan zich bond. De 20-jarige sluitpost kwam immers over...

Het is onrustig in Turkije, en dat merken ook de Nederlanders die in het land wonen. De bekendste...

Het zal even wennen zijn, maar Real Madrid zal volgend jaar in een roze uittenue spelen. Dat werd...