Search
Close this search box.
Copyright-ProShots-1059927 (1)

5 bizarre feitjes over Jamie Vardy

Vardy is having a party. Dat klopt zeker. De spits van Leicester City schiet de ene, naar de andere goal binnen en is dé revelatie van het Premier League-seizoen. Toch is er relatief weinig bekend over hem. Daar brengen we nu verandering in.

1. Op 15-jarige leeftijd moest Vardy vertrekken bij Sheffield Wednesday

Vardy moest op jonge leeftijd al een teleurstelling verwerken. Sheffield Wednesday wilde de spits niet meer hebben. Ze vonden hem namelijk te klein. Uiteindelijk valt dat reuze mee. Vardy is 1 meter 78. Dat is inderdaad niet de grootste spits ter wereld, maar ach… Als je scoort dan ben je groot genoeg. Sheffield zal nu wel achter zijn oren krabben.

2. Vardy mocht een tijd geen uitduels spelen

Als een echte Engelsman moet je ooit in je carrière zijn betrokken bij een knokpartij. De 28-jarige Vardy was dat. Het leverde hem direct een flink probleem op. Hij moest van de politie een enkelband dragen en voor 18.00 uur in huis zijn. Het zorgde ervoor dat Vardy geen uitduels kon spelen voor zijn ploeg.

3. Vardy scoorde in de lagere competities er flink op los

Het is niet zo gek dat Leicester de spits een kans wilde geven. Vardy scoorde namelijk 162 goals in 292 wedstrijden voordat hij bij de Engelse profclub tekende. Kanttekening is wel dat hij dat vooral deed op lager niveau, maar dan nog… bijzonder indrukwekkend.

4. De spits kostte slechts 1 miljoen euro

Toen Vardy van Fleedwood Town naar Leicester vertrok kostte hij 1 miljoen euro. Dat leek toen redelijk veel geld. Als je ziet dat hij nu record na record breekt en zelfs Ruud van Nistelrooy van de troon af heeft gestoten is het bedrag peanuts.

5. Vardy heeft nu een speciale academy voor spelers zoals hij

De opmars van Vardy heeft de aanvaller zelfs geïnspireerd en aan het denken gezet. Als hij dit kan, dan zijn er meerdere non-league/semi-profspelers die dezelfde weg kunnen afleggen. Mede daarom heeft hij een eigen stichting in het leven geroepen. Met V9 hoopt hij nog meer spelers te helpen naar hun weg naar de top van Engeland.

Leicester speelt op Boxing Day tegen Liverpool. Scoort Vardy weer en weet het opnieuw te stunten? Als jij denkt van wel kan je hier inzetten.

ook interessant

Hij liet ons in verschillende Insta-story’s uitgebreid meegenieten van zijn aanwinst. Maar eerlijk is eerlijk: toen Rico Verhoeven zijn...

Real Madrid gaat onderzoek doen naar het opmerkelijke gebaar dat aanvaller Angel di Maria maakte, toen hij maandag...

Er gebeuren in FIFA de nodige dingen die we in het echte voetbal nooit zien gebeuren. Zo weten...

Björn Kuipers mag naar het WK, maar leidt aanstaande zondag tevens de Eredivisie-topper Ajax – PSV. De arbiter...

Laat het maar aan social media over om te laten zien dat er nog een lange weg te...

Eendagsvliegen, one-season-wonders of gewoon loze beloftes: in dit lijstje kijken we naar 10 Eredivisie-spelers die hun vergaarde status...