Search
Close this search box.

5 bekende fases van de derde helft

De eerste twee helften zijn verloren gegaan. Je team druipt af naar de kleedkamer. De eerste vier spelers stappen in de douche zodat ze niet in de rij hoeven te staan wachten. Want hoe eerder je klaar bent met douchen, des te eerder begint de derde helft! Maar wat gebeurt er nou tijdens zo’n welbekende derde helft? Wij hebben ze voor je ingedeeld in vijf fases. Welke komen jou bekend voor?

1. AAtje om mee te beginnen

Je komt uit een stomende kleedkamer naar buiten en pleurt je voetbaltas in een hoek. Je stapt een halfvolle kantine binnen en loopt richting de bar. De barvrouw vraagt hoeveel het geworden is en wat je wilt drinken. Dan spreek je de welbekende spreuk uit ‘We beginnen maar met een Aatje’.

2. Eerste pilsje

Je kiept de AA snel achter je kiezen en kijkt naar de eredivisiewedstrijd die wordt uitgezonden. Je lacht die speler uit die voor geen poot kan voetballen en doet een voorspelling over de uitslag. Dan is het tijd voor het eerste pilsje. Je vraagt aan je tafel rond wie er twintig euro pot. Tien man van je team hebben er zin in en jij gaat het eerste blad bier halen. Je neemt een slok en dan weet je het: dit gaat weer een goede middag worden.

3. Eerste ronde bitterballen

Na drie bier krijg je ook een beetje honger. Je maten denken er hetzelfde over. Samen met hen bestel je een portie bitterbalen. Die wordt binnen enkele minuten helemaal leeg gegeten. Al snel volgt de volgende lading en ook een derde schaal kan niet ontbreken. De honger is gestild, maar er is nog genoeg plek over voor bier.

4. Tiende pilsje en appje dat je niet thuis eet

Je hebt er nu genoeg op, dit is eigenlijk het juiste tijdstip om naar huis te gaan. Maar je bent een bikkel, samen met nog vijf overgebleven vrienden pot je nog een keer tien euro. Thuis zit er al iemand op je te wachten met het eten. Je stuurt een appje dat je niet mee kunt eten want er zat nog geld in de pot, weten zij veel dat je dat nu net opnieuw gepot hebt.

5. Plaatselijke friet- of shoarmatent

De barvrouw heeft het nu allemaal wel gezien. Je zit nog met vier man aan tafel, de rest van de kantine is leeg. Jij en je teamgenoten vieren dat jullie de derde helft weer gewonnen hebben. De pot is inmiddels leeg en de barvrouw is bij jullie komen zitten. Ze biedt jullie nog een oprotpilsje aan en dan is het echt tijd om te gaan. Je bedankt de barvrouw en je loopt met je vrienden naar de fietsen. Je maag geeft een flinke knor. Op de bitterballen na heb je verder weinig gegeten die dag. Om de derde helft echt goed af te sluiten heb je nog een vette hap nodig. Wordt het een kapsalon of een patatje oorlog? Nadat je jezelf helemaal hebt volgestopt ga je naar huis. Binnen één kwartier lig je al te slapen, in de bank of in je bed, dat doet er niet meer toe.

Gerelateerde afbeelding

ook interessant

Voor het tweede jaar op rij heeft EA Sports de tattoos van Gregory van der Wiel genegeerd, tot...

Louis van Gaal was gisteren te gast bij RTL Late Night, waar hij het weer niet kon nalaten...

Daley Blind is misschien wel dé uitblinker van Ajax dit seizoen. Natuurlijk wekt dat interesse bij buitenlandse clubs,...

Jack van Gelder is nog steeds WOEST op Radio 1. Zoals bekend werd de vertrokken presentator finaal afgezeken...

Soms wil het niet zo vlotten in de relatie en ga je op zoek naar spannende oplossingen. Onderstaande...

Soms heb je van die kansen dat je denkt, hoe krijgt hij die bal er naast? In Venezuela...