Search
Close this search box.
Klaassen

Klaassen grootste talent van Nederland

Ajacied Davy Klaassen is uitgeroepen tot Talent van het Jaar. De middenvelder krijgt later dit jaar de Johan Cruijff Prijs uitgereikt tijdens het gala voor Voetballer van het Jaar, dat heeft de jury, bestaande uit Johan Cruijff, Frank de Boer, Wim Jonk, Jan Wouters, Ron Jans, Ronald Koeman, Youri Mulder, Phillip Cocu, Willy Dullens en Erwin Koeman, vandaag bekendgemaakt. Memphis Depay van PSV eindigde kort achter Klaassen als tweede.

Cruijff legt uit waarom Klaassen de prijs gewonnen heeft: “Davy Klaassen is op jonge leeftijd erg sterk teruggekomen van een zware blessure. Dankzij een constant seizoen verdient hij deze prijs.” Behalve de trofee mag Klaassen ook een naar hem vernoemd Cruyffcourt aan laten leggen.

De Ajacied zelf is verheugd met zijn prijs: “Het is voor mij een fantastisch seizoen geweest. Ik heb een vaste plek in het team weten te bemachtigen en veel doelpunten gemaakt. En morgen mag ik me bij Oranje melden. Nu hoor ik ook nog dat ik deze prijs heb gewonnen. Ik vind het een eer dat een Cruyff Court mijn naam gaat krijgen.”

Klaassen komt in een mooi rijtje terecht met onder anderen Arjen Robben, Wesley Sneijder, Salomon Kalou en Klaas-Jan Huntelaar. Een mooie toekomst lonkt dus voor Klaassen.

ook interessant

De Iraanse wielrenner Bahman Golbarnezhad is zaterdag overleden na een val in de wegwedstrijd bij de Paralympische Spelen....

In de derde ronde van de Copa do Brasil won Internacional gisteren met 3-1 van America MG. In...

Orlando Engelaar, kennen we hem nog? De oud-PSV’er trapt tegenwoordig een balletje bij Melbourne Heart en overtrefte gisteren...

Voor alle mannen die vroeger naar Flodder hebben gekeken, was Tatjana Simic hun stiekeme liefde. Als Kees Flodder...

Real Madrid wil zijn koninklijke status maar wat graag waarmaken. Niet alleen door de duurste spelers te halen...

Feyenoord en Willem van Hanegem hebben dan eindelijk een goede manier van samenwerken gevonden. Club en icoon hebben...