Search
Close this search box.
De 11 keren dat Maradona zich als een totale idioot gedroeg

De 11 keren dat Maradona zich gedroeg als een totale idioot

Vond je het al schandalig dat Diego Maradona een liefdadigheidswedstrijd in Limburg aan zich voorbij liet gaan? Wacht maar tot je ziet wat hij nog meer op zijn kerfstok heeft!

11. Ruziet tijdens ‘Wedstrijd van de Vrede’ voor de paus

Jawel: zelfs tijdens een voetbalpotje bij het Vaticaan krijgt Maradona het voor elkaar de aandacht negatief op zich te vestigen. ‘Pluisje’ en zijn landgenoot Juan Sebastian Veron bekvechten na het duel, en het lijkt zelfs bijna tot een handgemeen te komen. Foei!

10. Van het WK gekickt om drugsmisbruik

Maradona’s interlandcarrière eindigde met een eerloze exit op het WK van 1994, waar hij moest vertrekken vanwege cocaïnemisbruik. Zou je niet zeggen, als je zijn kop in onderstaande beelden ziet. Lol.

Maradona Coke 1994

9. Beschoot journalisten

Vlak voor dat beruchte WK 1994 kwam Maradona al in opspraak, omdat hij een groep journalisten onder vuur had genomen met een luchtbugs. De paparazzi probeerden een glimp van de voetballer op te vangen bij zijn landhuis en daar was Pluisje niet van gediend. Enkele verslaggevers liepen verwondingen op en Maradona kreeg een celstraf opgelegd, die hij overigens niet hoefde uit te zitten.

maradona-schiet-op-journalisten

8. Maradona doet een ‘Nigel de Jong’etje

Oké, deze beestachtige schop van Maradona kan écht niet, maar het moet wel in de context gezien worden: de stervoetballer werd tijdens zijn loopbaan voortdurend op brute wijze onderuit geschopt (omdat dat simpelweg de enige manier was om hem te stoppen). In dit opstootje was Maradona de aanslagen op zijn lichaam zat, al is dat nog geen reden om iemand knockout te schoppen.

Maradona karatetrap

7. Maradona schopt kleinzoon onderuit

Zelfs een gemoedelijk potje voetbal met zijn kleinzoon weet Diego bruut te verstoren. Dit is trouwens het zoontje van Sergio Aguero, de schoonzoon van Maradona.

6. Geeft zijn vriendin een mep

Er lekten in 2014 beelden uit van Maradona en zijn jeugdige vriendin Roco Olivia, waarin de 56-jarige voetballegende ogenschijnlijk een stevige pets aan haar uitdeelt. Niets van waar, beweerde ‘Pluisje’ later. Hij sloeg slechts de telefoon uit haar handen. Tja, net of dat normaal is.

5. Bijna dood door enorm overgewicht

Als je hem ziet zou je het niet zeggen, maar Maradona is wel degelijk aan een tweede jeugd bezig. De voetballegende leek rond de eeuwwisseling op sterven na dood door langdurig alcohol- en drankmisbruik en lag meerdere malen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Niet heel gek, als je onderstaande foto ziet.

4. Bizarre plastische chirurgie

Bij een tweede jeugd hoort ook een nieuw gezicht, vond Maradona, en dus liet hij zich de afgelopen jaren grondig strak trekken. Of het een verbetering is? Daar valt over te disscussieren. Nou ja: eigenlijk niet.

Maradona plastische chirurgie

3. Noemde Pelé een homo

Het is geen geheim dat Maradona en  de Braziliaanse voetballegende Pelé geen vrienden zijn. Zo zei de Argentijn ooit dat die andere held van weleer ‘terug moest naar het museum’, maar waren de poppen ook aan het dansen toen Pelé hem een slecht voorbeeld noemde. “Wat kan ik zeggen?” was Maradona’s antwoord. “Zijn eerste keer was met een gast.” Daarmee refereerde Pluisje aan het gerucht dat Pele zijn maagdelijkheid zou hebben verloren aan een man.

Maradona noemt Pelé een homo
© Pro Shots

2. Rijdt cameraman omver, scheldt hem uit

In aanloop naar het WK 2010, toen Maradona kortstondig bondscoach was van Argentinië, reed de voetballegende met zijn auto over de voet van een onfortuinlijke cameraman. Pluisje maakte op geen enkele wijze excuses aan het slachtoffer, integendeel: hij schold hem de huid vol!

1. Inkoppertje: de hand van God

Tja: de manier waarop Maradona in de WK-finale van 1986 de bal met zijn linkerhand in het doel bokst, past toch echt wel in dit lijstje. De scheidsrechter keurde het onrechtmatige doelpunt wonder boven wonder goed en Argentinë verzilverde de wereldbeker ten koste van Engeland.

Maradona de hand van God

ook interessant

Newcastle United-speler Papiss Demba Cisse is afgelopen zaterdag in het huwelijk getreden met Awa Diallo, een Senegalese volleybalster....

Het lijkt erop dat Roy Donders weer wat juichpakken moet gaan verkopen. De stylist van het zuiden trad...

Okee, dit is best apart. Ruud Gullit bevindt zich momenteel in een vestiging van Victoria’s Secret. Dat is...

Het was zo’n mooi plaatje voor de media: Andy van der Meyde die zijn vervreemde dochters na 11...

Als kind van de club naar de aartsrivaal verkassen. Kan dat nou wel of niet? De meningen zijn...

Als er diehard Feyenoorders worden opgenoemd, komt de naam Dirk Kuyt zeker voorbij. De afzwaaiende prof heeft niks...