Search
Close this search box.
deze-10-voetballers-zijn-openlijk-homo

Deze 10 voetballers zijn openlijk homo, maar vast niet de enigen

Homoseksuele voetballers: ze lijken niet te bestaan. Dat is natuurlijk bullshit, al kost het behoorlijk wat moeite om 10 spelers te vinden die uit de kast kwamen. Dit zijn ze, met enkele treurige verhalen. Een taboe is het helaas nog steeds.

10. Marcus Urban

Marcus Urban
© YouTube

Het toptalent Marcus Urban moest door een zware blessure afzien van een glorieuze carrière en kwam in de lagere regionen van het Duitse voetbal terecht. Hij beschreef zijn ‘coming out’ als een grote opluchting en vergeleek het met het winnen van de wereldbeker.

9. Liam Davis

Liam Davis
© YouTube

Davis beleefde bar weinig plezier aan zijn coming out. De Engelse voetballer van Yeovil Town moet voortdurend vervelende teksten van fans slikken, zo laat hij aan de BBC weten. 

8. Robbie Rogers

Bobbie Rogers
© Wikipedia

Deze Amerikaan (toen spelend voor Leeds United) kwam in 2012 uit de kast en stopte daarna met voetballen. Rogers maakte een comeback in eigen land bij LA Galaxy en verschijnt veel in tv-programma’s en tijdschriften om over zijn geaardheid te praten.

7. David Testo

David Testo
© Wikipedia

De coming out van David Testo (niet te verwarren met Tiësto), toont aan wat dit voor gevolgen kan hebben voor je voetballoopbaan. Nadat de 32-jarige Amerikaan zijn geaardheid bekendmaakte, bleven aanbiedingen voor de transfervrije speler uit. Hij gooide zijn carrière om en werd yoga-instructeur.

6. Anton Hysén

Anton Hysen
© Wikipedia

De zoon van voormalig PSV’er Glenn Hysén kwam in 2011 uit de kast, maar is nog steeds actief als voetballer. “Ik heb aan stoppen gedacht, maar toen had ik zoiets van: fuck it, mensen gaan er toch altijd iets over zeggen”, aldus Hysen over zijn beslissing.

5. Thomas Berling

Thomas Berling
© YouTube

Deze Noor verdween in 2000 van de radar en lang was onduidelijk waarom precies. De reden zul je al geraden hebben: Berling bleek homoseksueel en was daarom gestopt met voetballen. “Ik dacht dat het oké zou zijn om in Noorwegen uit de kast te komen, maar was bang voor mijn internationale ambities”, vertelde Berling later in een interview.

4. Jonathan de Falco

Jonathan de Falco

De Falco was actief in de lagere divisie van België, maar hing zijn voetbalschoenen aan de wilgen toen hij slechtziend bleek. Hij koos voor een opmerkelijke carrière… als porno-acteur! Een ‘beenharde mandekker’, zo beschrijft hij zichzelf tegenover HUMO. Tja…

3. Thomas Hitzlsperger

Thomas Hitzlsperger
© Pro Shots

De meest recente coming out van een voetballer: Hitzlsperger kwam in 2014 uit de kast. Hij twijfelde lang of hij zijn geaardheid bekend zou maken; de voetbalwereld is immers een machowereld. De oud-speler van Aston Villa en VfB Stuttgart nam het besluit toen hij stopte met voetballen.

2. John de Bever

John de Bever
© YouTube

De enige Nederlander in deze lijst. De Bever maakte in het seizoen 1992-93 zijn debuut in het betaalde voetbal bij Dordrecht ’90, al kwam het maar tot vijf wedstrijden in Nederland. Naast zijn voetballoopbaan, die zich vooral in België afspeelde, heeft De Bever een carrière als volkszanger. Hij trouwde in 2009 met zijn manager.

1. Justin Fashanu

Justin Fashanu
© YouTube

Deze Engelsman kwam in 1990 uit de kast, maar zijn bekentenis kende een treurig vervolg. Door scheldpartijen van fans wisselde Fashanu voortdurend van club, om er in 1994 voorgoed mee te kappen. Daar stopt dit trieste verhaal niet: Fashanu pleegde zelfmoord toen hij beschuldigd werd van verkrachting van een minderjarige jongen. De voetballer stelde in een brief dat de seks niet onder dwang was, maar dat hij vreesde voor een oneerlijk proces.

ook interessant

Sven Kramer heeft voor nieuw Olympisch succes voor Nederland gezorgd. De gedoodverfde favoriet wist zijn favoriete vijf kilometer...

Volgens Urby Emanuelson wordt Jaap Stam de assistent van Clarence Seedorf bij AC Milan. De Nederlandse speler bevestigde...

Het is ook wel erg vernederend, drie panna’s in minder dan tien seconden. Dus wat doe je dan?...

Alexander Büttner hield dinsdagavond knap stand, in het kwartfinaleduel van de Champions League tussen zijn club Manchester United...

Onze prachtige Nederlandse hockeysters speelden gisteren een oefenpotje in Barcelona. De meiden maakten gelijk van de gelegenheid gebruik...

Kim Kardashian gooide vandaag weer wat nietsverhullende foto’s online op Instagram. Nou en, hoor ik je denken. Dat...