Search
Close this search box.
luuk-dejong-main

10 potentiële krachtpatsers voor de Eredivisie

De transfermarkt is weer open en dus zijn de Nederlands clubs weer hard op zoek naar een nuttige aanwinst. Vitesse doet dat tot nu toe het best: de koopclub uit Arnhem heeft zich bijvoorbeeld versterkt met oud-PSV’er Zakaria Labyad. Maar welke voetballers met een verleden in de Eredivisie staan nog meer in de etalage?

10. Rasmus Elm

rasmus-elm
Ooit speelden er twee Zweedse broertjes in de Eredivisie: Rasmus en Viktor Elm. Viktor speelt nog altijd voor AZ, maar Rasmus zocht zijn geluk bij CSKA Moskou. Daar komt hij nauwelijks aan spelen toe.

9. Demy de Zeeuw

demy-dezeeuw
Na een goede periode bij Ajax verdween De Zeeuw van de radar door een transfer naar Spartak Moskou. Momenteel spendeert de international zijn tijd op huurbasis bij Anderlecht, maar ook daar komt hij niet in de plannen van John van de Brom voor.

8. John Guidetti

john-guidetti
Feyenoord-held Guidetti besteedt zijn tijd na een langdurige blessure eerder aan het doen van gekke dansjes en kerstliedjes zingen. De spits is te huur bij Manchester City, maar het is maar de vraag of een van de Nederlandse topclubs er het geld voor over heeft.

7. Oussama Assaidi

oussama-assaidi
Samen met Luciano Narsingh was Assasidi een van de spillen in de gesmeerde aanval van Heerenveen, twee seizoenen geleden. Narsingh ging naar PSV, Assasidi koos voor Liverpool. Daar kwam de Marrokaan op de bank terecht, om uiteindelijk verhuurd te worden aan Stoke City. Daar was hij dit seizoen wel beslissend in een van zijn zes gespeelde wedstrijden.

6. Filip Duricic

filip-duricic
Đuričić was vorig seizoen een van de uitblinkers in de Eredivisie. Het leverde hem een transfer van Heerenveen naar Benfica op. Helaas komt hij daar, net als Ola John, nauwelijks aan spelen toe.

5. Alexander Büttner

alexander-buttner
Büttner maakte een seizoen geleden de veelbesproken overstap van Vitesse naar Manchester United, maar zowel Alex Ferguson als diens opvolger David Moyes laten hem nauwelijks spelen. De linksback is te huur: onder andere Tottenham Hotspur toonde al interesse.

4. Bas Dost

bas-dost
Ooit deed Dost de ontboezeming dat hij in Ajax-pyjama sliep, maar uiteindelijk ging de Heerenveen-spits toch naar Wolfsburg. Daar komt hij weinig aan spelen toe, dus heeft onder andere Vitesse zich al voor de voetballer gemeld.

3. Bryan Ruiz

bryan-ruiz-main
Ruiz is weer zo’n speler die in Nederland uitblonk, maar in het buitenland weinig potten wist te breken. De Costa Ricaan mag meestal de bank warm houden bij Fulham. PSV heeft zich inmiddels voor de dribbelaar gemeld.

2. Ola John

ola-john
De Ajax-soap rond Ola John is in ieder geval ten einde: Frank de Boer vindt het gedoe rond de transfer te lang duren en gaat het met de huidige selectie doen. Toch is de Nederlandse aanvaller nog steeds te huur bij Benfica.

1. Luuk de Jong

luuk-dejong-main
Er waren heel wat miljoenen gemoeid bij de overgang van De Jong van Twente naar Mönchengladbach, maar de spits heeft zijn kostbare transfer niet echt kunnen waarmaken. PSV en Ajax schenen interesse te hebben, maar naar verluidt is het broertje-van wat te duur.

ook interessant

Steven Kruijswijk leek op weg naar winst in de Giro d’Italia, maar een val in de afdaling van...

Verbrui je het één keer bij Louis van Gaal, dan komt het nooit meer goed. Daar kunnen deze...

Almere City kwam dichtbij, en FC Emmen speelt volgend seizoen definitief in de Eredivisie. Clubs uit provincies die...

Een paar weken terug zagen we hoe Zlatan Ibrahimovic een fan die het veld oprende beloonde met zijn...

Voormalig doelman Juan Obelar moet gedwongen met voetbalpensioen. Hij heeft een ernstige blessure aan zijn hand opgelopen door...

Het is UIT tussen Ruud Gullit en zijn Mexicaanse liefde Maggie Jimenez. Jimenez werkte als succesvolle tv-kok in de...