Search
Close this search box.
10-vergeten-oranje-spelers-2.0

10 vergeten Oranje-spelers

Er zijn talloze Nederlandse voetballers waarvan we ons niet meer kunnen herinneren dat ze ooit in Oranje-shirt hebben gespeeld. We maakten al eens een lijstje met vergeten internationals, maar er zijn nog veel meer spelers die allang uit je geheugen zijn gewist. Tijd voor vergeten internationals 2.0!

10. Danny Koevermans

© Proshots
© Proshots

Debuteerde pas op 22 jarige leeftijd bij Sparta, maar vervolgens ging het hard met de carrière van ‘de Koef’. Hij was een goaltjesdief bij uitstek en liet dat vooral bij AZ zien. Hij had bij Oranje altijd spitsen voor zich die beter waren en kwam daarom maar tot vier interlands.

9. Sander Boschker

© Proshots
© Proshots

Hij maakte op 39-jarige leeftijd zijn debuut voor Oranje tegen Ghana en dit was zijn eerste en laatste interland voor Oranje. Ook de Tukker mocht in 2010 een medaille ophalen na de verloren finale tegen Spanje.

8. Ferdi Vierklau

© Proshots
© Proshots

Zijn carrière begon erg goed en al vrij snel maakte hij zijn debuut bij Oranje. Vanwege veel blessures moest hij echter al op zijn 29e stoppen met voetballen en kwam daardoor slechts tot twee interlands.

7. Arnold Bruggink

© Proshots
© Proshots

Ook Bruggink gold als een groot talent en werd in 2000 al opgeroepen. Na twee interlands was het ook klaar met zijn Oranje-carrière.

6. Frank Verlaat

© Proshots
© Proshots

In de tijd dat er in Nederland nog topverdedigers waren speelde Frank Verlaat ook, maar hij kwam niet verder dan één interland bij het grote Oranje.

5. Martijn Reuser

© Proshots
© Proshots

Reuser heeft twee opmerkelijke prestaties in zijn profloopbaan. In ’95 won hij de Champions League gewonnen met Ajax en in ’97 speelde hij als Vitesse-voetballer één interland voor het Nederlands elftal. Verder dan die ene interland kwam het echter niet.

4. Nicky Hofs

© Pro shots
© Pro shots

Tijdens de periode dat bijna elke flapdrol door Marco van Basten opgeroepen dankzij Marco van Basten. Het was Hofs die tegen Ecuador in de 60e minuut mocht invallen en vervolgens nooit meer werd opgeroepen.

3. Piet Veldhuizen

wekelijks foutje van Pietje..
© Pro shots

Velthuizen mocht in 2009 één helft laten zien wat hij kon, in een interland tegen Japan. Hij heeft daarna nooit meer gekeept voor Oranje en met zijn carrière ging ook bergafwaarts. Tegenwoordig is hij tweede keeper bij Vitesse.

2. Fred Rutten

© Pro shots
© Pro shots

De slissende coach was vroeger een verdediger, maar kwam niet verder dan één interland.

1. Otman Bakkal

toch 6 hele minuten        © Pro shots
toch 6 hele minuten © Pro shots

De aanvaller heeft één interland gespeeld, maar mocht slechts zes minuten invallen. Dat levert hem een twijfelachtig record op: van alle internationals heeft hij de minste minuten op zijn naam staan.

ook interessant

Er zijn sporters die niet te koop lopen met hun fortuin. Floyd Mayweather is niet één van die...

Auw! In het duel Everton-Tottenham komt Everton-spits Romelu Lukaku het strafschopgebied inrennen. Hugo Lloris, de doelman van Tottenham,...

Er zijn nieuwe beelden opgedoken van de hardhandige arrestatie van PSV-aanvaller Maxime Lestienne. De Belg werd dit weekend...

Rose Bertram is natuurlijk altijd een berichtje waard. De bloedmooie vriendin van Gregory van der Wiel poseerde onlangs...

Max Verstappen is vanmorgen tijdens de GP van Japan op een knappe tweede plaats geëindigd. De jonge Nederlandse...

De Griekse voetbalbond heeft besloten om alle voetbalcompetities per direct stil te leggen vanwege een aanval op het...