Search
Close this search box.
10 topspelers die nog nooit de Champions League wonnen

Deze 10 topspelers wonnen nog nooit de Champions League

Je kan dan beschouwd worden als één van de beste voetballers aller tijden, dat betekent allerminst dat je ook de grootste prijzen pakt. Daar kunnen deze 10 klasbakken over meepraten!

10. Ruud van Nistelrooy

Ruud van Nistelrooy geen Champions League
© Pro Shots

‘Van the Man’ is enkel als topscorer vertegenwoordigd op de erelijst van de Champions League. Maar liefst drie keer maakte hij de meeste goals op het miljoenenbal. Een Europese prijs kon de Brabantse goalgetter nooit in zijn knuisten houden.

9. Ronaldo

Ronaldo geen Champions League
© Pro Shots

Noem een Europese topclub en ‘de dikke’ Ronaldo heeft er gespeeld: de Braziliaan werkte onder andere Barcelona, Real Madrid en AC Milan af. Best opvallend dus, dat een Champions League-titel ontbreekt op zijn erelijst. De UEFA Cup won hij één keer: met Internazionale.

8. Pavel Nedved

Pavel Nedved geen Champions League
© Pro Shots

Deze Tsjechische legende leidde Juventus naar de Champions League-finale, die verloren ging aan AC Milan. Met Lazio Roma stond hij daarvoor in de UEFA Cup-finale, maar ook die kon hij niet op zijn naam schrijven.

7. Robert Lewandowski

Robert Lewandowski geen Champions League
© Pro Shots

De Poolse goalgetter speelde nog in het shirt van Borussia Dortmund toen Bayern München ten koste van die club de cup binnensleepte. Bayern haalde Lewandowski daarna binnen, maar heeft sindsdien geen Europees succes meer behaald.

6. Francesco Totti

Francesco Totti geen Champions League
© Pro Shots

De Italiaanse middenvelder is tot zijn stoppen altijd trouw gebleven aan AS Roma, dat internationaal nooit potten kon breken. Zowel de UEFA Cup als Champions League viel deze klasbak nimmer ten deel.

5. Sergio Aguero

Sergio Aguero geen Champions League
© Pro Shots

Hij wordt al jaren gezien als één van de beste aanvallers van Europa, maar Europees succes behaalde Aguero alleen in het begin van zijn loopbaan. De Argentijn pakte de Europa League met Atletico Madrid in 2010, maar kwam met Manchester City internationaal nooit ver.

4. Gianluigi Buffon

Gianluigi Buffon geen Champions League
© Pro Shots

Hij stond al drie keer in de finale van het miljoenenbal, maar winnen deed Buffon de Champions League nog nooit. Aankomend seizoen is zijn allerlaatste kans: de Italiaanse doelman heeft aangegeven dat hij zijn handschoenen daarna aan de wilgen hangt. ‘Schrale’ troost voor Buffon: hij won wel het WK.

3. Diego Maradona

Diego Maradona geen Champions League
© Pro Shots

Ook de Argentijnse voetballegende heeft een WK-titel op zijn naam staan, maar ondanks zijn periodes bij de Europese topclubs FC Barcelona en Napoli kon hij nooit een Europacup 1 (de vroegere Champions League) op zijn naam schrijven. Hij won enkel de UEFA Cup, met Napoli.

2. Dennis Bergkamp

Dennis Bergkamp geen Champions League
© Pro Shots

De Arsenal-legende won in Engeland alles wat er maar te winnen viel, maar Europees gezien is zijn erelijst mager. Wel staat er een UEFA Cup op zijn erelijst, al was dat in dienst van Internazionale.

1. Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic geen Champions League
© Pro Shots

Nog nooit mocht Zlatan de cup met de grote oren in zijn handen houden, en het is maar sterk de vraag of het er ooit nog van komt. De goalgetter zit in de nadagen van zijn carrière en zal Manchester United na dit seizoen waarschijnlijk de rug toekeren.

ook interessant

Nee, we zijn nog lang niet uitgepraat over de knotsgekke Champions League-finale van zaterdag. Zo eist een Egyptische...

Op haar 19e won ze haar eerste gouden medaille en 12 jaar later is ze de succesvolste Nederlandse...

Waar je hem van wilt kennen, zijn zijn zeer knappe dochters. Wij stellen ze graag aan je voor:...

Het heerlijk avondje is bijna gekomen en dan hebben we het natuurlijk over het kerstavondje, hè. Voor wij...

FIFA-baas Sepp Blatter kwam tijdens de WK-loting nogal in opspraak door slechts twaalf seconden stilte in acht te...

Een bezopen ‘voetbalfan’ heeft dinsdagavond na de interland Nederland-Roemenië zijn stoeltje in de Amsterdam ArenA geswaffeld en er...