Search
Close this search box.
10 overgewaardeerde voetballers in FIFA 15

10 overgewaardeerde voetballers in FIFA

Overgewaardeerd? Of ondergewaardeerd? Zoals elke fervent FIFA-speler wel weet, hoort bij elke voetballer in de game een bepaalde rating. Hoewel EA zijn spel het liefst zoveel mogelijk spiegelt aan de echte wereld, kloppen die ratings niet altijd. Hieronder 10 voetballers die iets te goed zijn gezien hun echte evenbeeld. Missen we er nog één?

10. Vidic vidic

Kende een slecht seizoen bij Manchester United en vertrok naar Internazionale. Een rating van 80 zou meer op zijn plaats zijn voor de 34 jarige Serviër, die over the hill lijkt.

9. Dani Alvés Dani alves

De beste rechtsback in FIFA 15, maar kende een slecht seizoen. Hij is ook weer wat ouder geworden en zou niet hoger dan 81 moeten zijn.

8. Samir Nasri samir nasri

Sinds hij bij Manchester City speelt is hij nooit meer echt bepalend geweest voor zijn club, zoals hij dat wel was bij Arsenal. Hij niet mee met het WK, want de bondscoach had hem niet nodig. 82 lijkt ons realistischer.

7. Javier Martinez Javi Martinez

In zijn eerste seizoen bij Bayern München was hij van grote waarde, maar sinds de komst van Guardiola is hij minder gaan spelen en kende veel blessureleed. Een rating van 81-82 was beter geweest.

6. Franck Ribery Overgewaardeerde voetbalelrs: Franck Ribéry

De Fransman was twee jaar geleden nog een genomineerde voor de Gouden Bal, maar heeft – onder andere door veel blessures – nooit echt meer uit kunnen blinken bij Bayern München. Een rating van minimaal 85 zou realistischer zijn.

5. James RodríguezJames rodriquez

Speelde een goed WK in Brazilië en werd zelfs topscorer, maar in één seizoen bij Monaco maakte hij 9 goals in 34 wedstrijden. Ook bij Real was hij nog niet de grote blikvanger. Een rating van hooguit 84-85 was eerlijker geweest.

4. Xavi Xavi

De oude-meester blijft een goede passer, maar kan het spel niet meer zo dicteren als een paar jaar geleden. Had een vrij mager seizoen bij Barcelona en met Spanje op het WK. 84 zou beter zijn geweest.

3. Mesut Özil Ozil

Zijn eerste seizoen bij Arsenal ging niet zoals hij wilde. Heeft weliswaar het WK in Brazilië gewonnen met Duitsland, maar speelde geen grote rol. Een rating van 84-85 past beter bij Özil.

2. Radamel Falcao  Falcao

Sinds zijn transfer naar AS Monaco heeft Falcao zijn grote belofte niet kunnen waarmaken. Dit kwam veelal door blessures, waardoor ook het WK aan hem voorbij ging. Zijn rating had daarom ook wat lager mogen zijn. 85 was beter geweest…

1. Robin van Persie van persie

Zelfs een Nederlander bij dit selecte gezelschap. Hij speelde een slecht seizoen met United (dat niet eens Champions League-voetbal haalde) en de prachtige goal tegen Spanje is niet voldoende voor een rating van 88. 85 zou realistischer zijn.

 

ook interessant

Graziano Pellè is nog steeds boos over wat er afgelopen zondag gebeurde in Enschede. Feyenoord kreeg een late...

Marrit Leenstra reed zojuist een prima rit op de 1.500 meter. Benieuwd of deze leuke dame al aan...

Onze Nederlandse voetbalbond begint de gênante interviews van Hans Kraay jr. met Louis van Gaal een beetje zat...

Karim Benzema raakt steeds dieper in de shit. Volgens L’Equipe zou de Real-spits een bekentenis hebben afgelegd in de afpersingszaak rond zijn...

Aah: de jaren 90. Het tijdperk van foute truien, de Spice Girls en Kindernet. Maar ook de jaren dat Nederland...

Het is nog niet zeker of Chili-sterspeler Arturo Vidal erbij is bij het duel Chili – Nederland op...