Search
Close this search box.
Deze 10 (oud-)voetballers hebben een strafblad

Deze 10 (oud-)voetballers hebben een strafblad

Voetballers zijn enig menselijk gedrag niet vreemd, en helaas zijn er ook genoeg spelers die mensen doodrijden, verkrachten, bestelen en zelfs vermoorden.

Wij zetten 10 criminele voetballers op een rijtje… waaronder onze eigen bondscoach!

10. Theo Lucius

Theo Lucius verkocht illegaal vuurwerk
© Pro Shots

Deze oud-Feyenoorder verkocht in 2004 illegaal vuurwerk aan een man uit Breda, die bij het afsteken een oog kwijtraakte.

De middenvelder zat enkele dagen vast en moest voor de rechter verschijnen. Lucius kon zes jaar gevangenisstraf krijgen voor het incident, maar kwam uiteindelijk weg met 80 uur taakstraf.

Het was niet voor het laatst dat Theo met justitie in aanraking kwam: hij moest afgelopen jaar voor de rechter verschijnen omdat hij in een auto reed zonder geldig rijbewijs. In die auto werd ook MDMA aangetroffen. Het kostte hem nog eens 80 uur taakstraf.

9. Eric Cantona

De legendarische, maar heetgebakerde voetballer van Manchester United werd ooit uitgescholden door een fan van Crystal Palace. Daar kreeg de supporter behoorlijk spijt van, zoals hierboven te zien is. De aanvaller moest een gevangenisstraf van twee weken uitzitten voor zijn uitbarsting.

8. Danny Blind

Danny Blind heeft een strafblad
© Pro Shots

Onze bondscoach reed in 2006 een auto aan die met pech op de weg stond. De vrouwelijke inzittende moest door de brandweer worden bevrijd en een tweejarig kind dat ook in de auto zat bleef ongedeerd.

Danny bleek een slokje te veel op te hebben: driemaal de toegestane hoeveelheid, om precies te zijn. Het kostte hem zijn rijbevoegdheid voor 16 maanden en een werkstraf van 180 uur.

7. Glenn Helder

Glenn Helder veroordeeld voor mishandeling
© Pro Shots

Voormalig Arsenal-voetballer Glenn Helder zat in 2007 vast omdat hij de vriend van zijn ex-vriendin zou hebben mishandeld. Een jaar later moest hij brommen voor een reeks strafbare feiten, waaronder bedreiging, belaging, mishandeling, diefstal en wapenbezit.

6. René Higuita

Deze knettergekke doelman, wereldberoemd door zijn legendarische scorpion kick save, gold als goede bekende van de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar. Higuita was in 1993 betrokken bij een ontvoering door Escobar. De keeper leverde losgeld af bij de boef, waarvan hij 64.000 dollar zelf hield. Hij moest daarvoor zeven maanden brommen.

5. Diego Maradona

Maradona schoot op journalisten

De legendarische Argentijnse dribbelaar werd in 1994 veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf omdat hij met een luchtbugs op journalisten had geschoten. Dat was in de tijd dat de voetballer nogal verslingerd was aan een zekere, witte substantie en van het WK werd gestuurd wegens doping.

4. Fred Ros

Een bekende naam in het Nederlandse, criminele milieu en kroongetuige in het liquidatieproces. Wat velen echter niet weten, is dat Ros een verdienstelijk voetballer was. Hij speelde bij Volendam en FC Utrecht, waar hij onder andere samenspeelde met Jan van Halst. De Hilversummer wordt beschreven als een sterke centrumverdediger met een goede pass in zijn benen.

3. Ilombe Mboyo

Ilombe Mboyo veroordeeld voor groepsverkrachting
© Pro Shots

Deze Belgische profvoetballer speelde één interland voor België, maar was vroeger actief in een Brusselse jeugdbende. Op zijn 17e werd hij veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf voor groepsverkrachting en geweldpleging. In de cel werd hij gescout door de club Charleroi, en van het een kwam het ander.

2. Jan Mulder

Je wist het misschien nog niet, maar Jan Mulder moest zeven jaar zitten voor moord! Oh ja, dan hebben we het niet over de wijsneus die voor Ajax en Anderlecht voetbalde, maar een oud-voetballer van Feyenoord. De voormalig verdediger schopte in 1999 een vriend meerdere malen tegen zijn hoofd, met de dood tot gevolg.

1. Patrick Kluivert

Patrick Kluivert reed man dood
© Pro Shots

De jeugdzonden van Kluivert zijn velen bekend. De voormalig Ajax-spits was in 1995 betrokken bij een dodelijk ongeval en werd veroordeeld tot een taakstraf vanwege dood door schuld. Twee jaar later kwam de voetballer opnieuw in opspraak, omdat hij zou hebben deelgenomen aan een groepsverkrachting. Dit werd echter nooit bewezen.

ook interessant

Het is officieel: Cristiano Ronaldo onttroont Lionel Messi als beste speler in FIFA 17. Verder telt de top...

Technisch Directeur Marc Overmars gelooft dat Ajax kan terugkeren in de Europese top. “Het zal wel lastig worden....

Triest nieuws vanuit het Feyenoord-kamp. Middenvelder Tonny Vilhena heeft vannacht afscheid moeten nemen van zijn moeder. Vilhena’s moeder...

Luis Suárez is genomineerd voor de award voor Speler van het Jaar in de Premier League. De Uruguayaan...

Limburger Frans Timmermans toonde zich afgelopen weekend dolbij met de promotie van Roda JC en dat nam iemand in...

Nog maar eens een bewijs dat damesvoetbal HUGE is in de Verenigde Staten. Want wie zien we daar naast...