Search
Close this search box.
10 nietszeggende ploegen die te sterk waren voor Eredivisie-clubs

10 nietszeggende ploegen die te sterk waren voor Eredivisie-clubs

Misschien is het een vroege conclusie, maar het gaat wederom niet lekker met de Nederlandse ploegen in Europa. PSV en FC Utrecht moeten aan de bak om uitschakeling te voorkomen, terwijl Ajax wederom de play-offs van de Champions League misliep. Helaas is het een terugkerend patroon, als we vorige seizoenen erbij pakken. Petrolul, Tsjornomorets, Omonia: ze wisten onze Eredivisie-clubs allemaal te verslaan.

10. Petrolul Ploiești

Vitesse - Petrolul
© Pro Shots

In eigen huis uitgeschakeld worden door een team met de naam Petrolul; dan gaat er iets niet helemaal goed. De Roemenen wisten met 2-1 te winnen van Vitesse, dat de groepsfase van de Europa League kon vergeten. Petrolul werd in 2016 opgeheven en ging door als amateurclub.

9. FC Levadia

FC Twente - Levadia
© Pro Shots

FC Twente was in 2006 zo sympathiek om Estland zijn eerste team in de UEFA Cup te gunnen. In eigen huis moesten de Enschedeërs een 0-1 nederlaag slikken tegen de Baltische laagvlieger.

8. Qarabagh FK

FC Twente - Qarabagh FK
© Pro Shots

We blijven even bij Twente, want ook in 2014 struikelde de ploeg over een nietszeggende club. Ditmaal verraste Qarabagh FK de Tukkers in eigen huis. Een 1-1 gelijkspel was voor de ploeg uit Azerbeidzjan voldoende, nadat het uit bij 0-0 was gebleven.

7. Tsjornomorets Odessa

PSV - Odessa
© Pro Shots

Een gelijkspelletje was voor PSV genoeg om te overwinteren in de Europa League, maar dat bleek tegen het Oekraïense Tsjornomorets te veel gevraagd. In eigen huis (dat begint een patroon te worden) liepen de Eindhovenaren tegen een onnodige tegentreffer aan. Weg Europees avontuur. Odessa eindigde vorig seizoen laatste in de Oekraïense competitie.

6. Dnjepr Dnjepropetrovsk

Ajax - Dnjepr
© Pro Shots

Misschien moeten we Dnjepr hoger inschatten omdat ze de Europa League-finale haalden, maar toch: wie had ooit van dit clubje uit Oekraïne gehoord? Ajax kreeg uit grote kansen, maar de thuisploeg won alsnog. Thuis won Ajax, maar velde een late tegentreffer de genadeklap. Dnjepr is inmiddels in financiële problemen beland, en degradeerde vorig seizoen.

5. AC Omonia

ADO Omonia Acosia
© Pro Shots

ADO Den Haag werd uit met 3-0 in de pan gehakt door deze Cyprotische laagvlieger, dat vorig seizoen een-na-laatste eindigde in de competitie. Thuis won ADO wel, maar de 1-0 zege was lang niet voldoende om de ruime uitnederlaag weg te poetsen.

4. Kuban Krasnodar

Feyenoord - Kuban Krasnodar
© Pro Shots

De Rotterdammers deden hun gekoesterde tweede plek snel in 2013 razendsnel teniet: in de voorronde van de Champions League werd verloren, en ook de Europa League was te veel gevraagd. Het Russische Kuban Krasnodar was tweemaal te sterk.

3. Molde FK

Ajax - Molde FK
© Pro Shots

Twee keer wist het Noorse Molde een Nederlandse club te verrassen: eerst versperde het Heerenveen de weg naar Europees voetbal, een paar jaar later struikelde Ajax in de groepsfase van de Europa League over de stugge club uit Scandinavië.

2. FC Arouca

Heracles - FC Arouca
© Pro Shots

FC Arouca, een veredelde amateurclub uit Portugal, bleek vorig seizoen een te grote horde voor Heracles Almelo. De Almeloërs waren thuis veel beter, maar bleven door een late tegentreffer steken op 1-1. Die uitgoal bleek fataal in Portugal, waar een doelpuntloos gelijkspel de Heraclieden definitief uit Europa knikkerde.

1. FC Differdange 03

FC Utrecht - Differdange
© Pro Shots

Dit ploegje uit dwergstaat Luxemburg kon zijn geluk niet op toen het thuis FC Utrecht met 2-1 versloeg. In de eigen Galgenwaard kon Utrecht geen potten meer breken, waardoor Differdange door mocht in Europa. De groepsfase haalde een Luxemburgse ploeg echter nooit.

ook interessant

Bij het basketbalteam de Kentucky Wild Cats loopt een ontzettend blije fan rond, die wekelijks een gek dansje doet...

Hoeveel geld heeft Monica Geuze en wie is momenteel de vriend van ex-vlogster? Wij zetten het allemaal op...

Een Insta-foto van Hakim Ziyech op Stamford Bridge kon gisteravond op een half miljoen likes van Chelsea-fans rekenen....

Hij kan zowel op sportief vlak als op financieel vlak niet tippen aan Rico Verhoeven, maar toch heeft...

De (inmiddels ex) man van Danielle Semaan moet verbaasd hebben opgekeken toen hij op een ochtend de krant...

Bryan Ruiz is door de Costa Ricaanse bondscoach José Luis Pinto opgenomen in de WK-selectie van Costa Rica....