Search
Close this search box.
10 mooiste sportvrouwen

Kwartiertje genieten: de top 10 mooiste sportvrouwen van Nederland

Dat vrouwen als Tess Wester en Nadine Visser al niet eens in de top tien mooiste sportvrouwen van Nederland 2022 staan, zegt genoeg over het vrouwelijk schoon in Nederland. Kijk en geniet mee van de tien knapste sportvrouwen van Nederland (volgens de FHM500)!

10. Puck Moonen

De nummer tien in deze lijst is wielrenster Puck Moonen. De 26-jarige Moonen is geboren in Sint-Michielsgestel en rijdt voor GRV Jan van Arckel. In 2017 werd ze nog uitgeroepen tot knapste sportvrouw van Nederland, maar dit jaar vinden we haar terug op plek tien en plek 119 in de algemene lijst van knapste Nederlandse vrouwen. Met 830.000 volgers op Instagram is ze ook heel populair op de socials. Lees hier meer over Puck Moonen!

Puck Moonen is de tiende knapste sportvrouw van Nederland
@Puckmoonen

9. Joy Beune

Joy Beune staat op de 75e plek in de algemene lijst en op nummer negen in de categorie sport. De knappe schaatsster is 23 jaar oud en rijdt voor Team IKO. In 2020 was het de beurt aan Beune om uitgeroepen te worden tot knapste sportvrouw van Nederland. De vrouw uit Borne had met twee verschillende schaatsers een relatie, tegenwoordig met Kjeld Nuis.

8. Estavana Polman

Estavana Polman kennen we allemaal als de vriendin van Rafael van der Vaart. En Raf heeft het prima getroffen met de nummer 73 op de lijst van knapste vrouwen van Nederland. Met haar dertig jaar is ze gedeeld de oudste sportvrouw van de top tien, maar de speelster van Rapid Boekarest mag er nog altijd zijn hoor!

Estavana Polman is de achtste knapste sportvrouw van Nederland
@Estavana

7. Sem Wensveen

Een bijzonder succesvol tennisster is Sem Wensveen niet, maar wel een uiterst knappe. De 24-jarige Sem staat op plek zeventig in de algemene lijst van mooiste Nederlandse vrouwen, maar je krijgt een scrollduim voordat ja haar terugvindt op de wereldranglijst tennis. Een snelle blik werpend op onderstaande foto vergeven we haar de 1213e plek met liefde. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat ze heeft meegedaan aan Hollands Next Topmodel 2017?

Sem Wensveen is de zevende knapste sportvrouw van Nederland
@Semwensveen

6. Jackie Groenen

Tennis, handbal, schaatsen, wielrennen, het is tijd voor wat voetbalsters! Jackie Groenen werd 28 jaar geleden geboren in Tilburg en speelt momenteel voor Paris Saint-Germain. Slechts 53 vrouwen in Nederland zijn nóg knapper dan Groenen, die met 350.000 volgers op Instagram ook een aardige fanbase heeft opgebouwd. En we hebben ook nog een leuk nieuwtje voor je: Groenen is nog vrijgezel!

Jackie Groenen is de zesde knapste sportvrouw van Nederland
@Jackie_groenen_14

5. Lieke Martens

Groenen is overigens niet de knapste voetbalster van Nederland. Die onderscheiding gaat naar Lieke Martens. Net als Polman is ook Martens inmiddels de dertig gepasseerd en ze speelt voor dezelfde club als Jackie Groenen. Met 1,3 miljoen volgers is ze desalniettemin aanzienlijk populairder dan haar ploeggenote en we vinden haar terug op plek 24 in de FHM500.

Lieke Martens is de vijfde knapste sportvrouw van Nederland
@Liekemartens

4. Suzanne Schulting

Alvast een kleine spoiler: de knapste sportvrouwen van Nederland vinden we terug op de schaats. Te beginnen met Suzanne Schulting. De 25-jarige shorttrackkoningin rijgt de gouden medailles aaneen en heeft ook een puike prestatie geleverd in de FHM500 met een 23e plek. De mannen die hopen een kans te maken bij de Groningse, zijn net te laat. Schulting heeft namelijk net een nieuwe vriend: de zoon van Heleen van Royen.

Lees ook: Dit zijn de zussen, moeder en vader van Suzanne Schulting

3. Noor Omrani

De spanning stijgt, want we zijn aangekomen bij de top 3 knapste vrouwen van Nederland! De bronzen plak gaat dit jaar naar hockeyster Noor Omrani. De 21-jarige speelster van HC Den Bosch staat op plek 19 in de algemene lijst en heeft een relatie met Feyenoord-back Marcus Holmgren Pedersen. Wist je trouwens dat die op een wel hele bijzondere manier tot stand kwam? Aan spanning in ieder geval geen gebrek bij de Noor. In de auto bij Andy van der Meijde vertelde Omrani dat ze in vrouwenkleedkamer ook weleens hele ondeugende dingen doet…

Noor Omrani is de derde knapste sportvrouw van Nederland
@Nooromrani

2. Jutta Leerdam

Waar normaal gesproken de meubels door de woonkamer vliegen in huize Leerdam als Jutta een zilveren medaille heeft gepakt, zal ze nu best kunnen leven met deze tweede plaats. Slechts vijftien Nederlandse dames zijn knapper dan de 24-jarige schaatsster van Team Jumbo-Visma en ze werd in 2019 al eens knapste sportvrouw. Ook op gebied van sociale media doet ze het niet onaardig. Ruim vier miljoen volgers genieten met enige regelmaat van haar prachtige foto’s op Instagram. Niet overtuigd na onderstaande foto? Dan moet je ons artikel met de 20 spannendste foto’s van Leerdam maar eens bekijken, dan raak je vanzelf betoverd.

Jutta Leerdam is de op één na knapste sportvrouw van Nederland
© Juttaleerdam

1. Irene Schouten

En voor de winnares een klein roffeltje… Irene Schouten is de knapste sportvrouw van Nederland! Ze eindigde als nummer 15 in de algemene lijst en heeft deze plek wat ons betreft dik verdiend. De 30-jarige schaatsster uit Zwaagdijk is helaas al bezet, maar kijken is uiteraard geen enkel probleem.

Irene Schouten is de knapste sportvrouw van Nederland
@Ireneschouten1

ook interessant

Volgende maand zal schaatser Ronald Mulder een gooi doen naar de gouden medaille op de 500 meter tijdens...

Wie Rafael van der Vaart zegt, zegt Sylvie en wie Sylvie zegt, zegt Sabia! De driehoeksverhouding haalde dit...

We weten dat Henk Krol wel eens een overleden persoon feliciteert. Meer dan eens, zelfs. Het slechte geheugen...

Gokken op voetbal is onwijs populair. Dagelijks wedden duizenden Nederlanders op de meest uiteenlopende voetbalwedstrijden. Het maakt een...

Hector Moreno werd eerst vooral bekend door het breken van Luke Shaw’s been, maar is steeds belangrijker in...

Het feit dat ze zich heeft verloofd met een Arabische rijkaard, betekent niet dat Sylvie Meis plotseling een...