Search
Close this search box.
Van Bommel heeft hekel aan Van Gaal

10 mensen die ruzie hebben met Van Gaal

Hij behaalde grote successen, maar op zijn zegetocht maakte Louis van Gaal net zoveel vrienden als vijanden. Verbrui je het één keer bij de flamboyante coach, dan komt het zelden meer goed. Daar kunnen deze 10 mensen over mee praten!

10. Hugo Borst

Hugo Borst heeft hekel aan Van Gaal
© Pro Shots

Deze schrijver trekt zich zijn haat-liefde verhouding met Van Gaal waarschijnlijk het meest aan van iedereen op dit lijstje. Hij schreef er zelfs een fukking boek over! Borst kreeg ruzie met Van Gaal toen die beweerde dat hij zijn telefoonnummer aan iemand anders had gegeven. In het boek doet de journalist uit de doeken dat hij zijn relatie met de coach probeerde te lijmen en ondervraagt experts om het karakter van de trainer te duiden. Het is echter nooit goed gekomen tussen de twee.

9. Uli Hoeness

Uli Hoeness heeft hekel aan Van Gaal
© Pro Shots

Niet alle machtige mensen in de voetbalwereld lopen weg met Van Gaal. Uli Hoeness, het opperhoofd van Bayern München, had na het vertrek van de coach bij Bayern geen goed woord meer voor hem over. Wij citeren uit VI: “Zijn probleem is dat Louis God niet is, maar de vader van God. Voordat de wereld bestond, was Louis er al. Als je zoals hij de wereld vanuit dat perspectief beziet, weet je niet hoe de wereld in elkaar steekt.”

8. Johan Derksen

Johan Derksen heeft hekel aan Van Gaal
© Pro Shots

Eén van de meest obvious namen op dit lijstje. Derksen, een bekende Cruijff-aanhanger, heeft zichtbaar moeite een positief woord over Van Gaal uit zijn strot te krijgen. Het gezeik van de sigaarsnor was op zijn hoogtepunt in aanloop naar het WK, toen hij de toenmalig bondscoach een ‘gevaarlijke gek’ noemde. Dat ging averechts werken voor het programma VI Oranje, dat gedurende het Oranje-succes negatief over Van Gaal bleef praten. Tot ergernis van fans: de kijkcijfers van het programma stortten in.

7. Hans Kraay jr.

Hans Kraay jr. heeft hekel aan Van Gaal
© Pro Shots

Als ‘man op het veld’ bij kwalificatie- en oefenwedstrijden van het Nederlands elftal kreeg Hansie Hansie Van Gaal vaak voor zijn camera. Het leidde tot de meest pijnlijke en tenenkrommende voetbalinterviews die we ooit hebben gezien, niet zelden om onhandige vragen van Hans zelf. Louis had overduidelijk een hekel aan Kraay, hetgeen op zeker moment tot een woedeuitbarsting van de trainer leidde. “Jij bent de tweelingbroer van Johan Derksen!”, beet hij Hansie Hansie toe. Erger kun je bijna niet beledigd worden.

6. Luca Toni

Luca Toni heeft hekel aan Van Gaal
© Pro Shots

Deze Italiaanse spits noemde Van Gaal tegenover Bild ‘gek’ en droeg daar een verdomd goede reden voor aan. Volgens Toni liet de coach zijn broek ooit zakken in de kleedkamer, om te bewijzen dat hij (letterlijk) de ballen had om elke speler te wisselen! Dat kan Toni natuurlijk uit zijn duim zuigen, maar Van Bommel bevestigde het verhaal.

5. Jack van Gelder

Jack van Gelder heeft hekel aan Van Gaal
© NOS

De kale voetbalverslaggever was ooit dikke matties met Van Gaal, maar dat was plotseling over. Sjek zegt tegenover Nieuwe Revue geen flauw idee te hebben waarom. Toen Louis in 2008 trouwde met zijn Truus, werd de presentator niet uitgenodigd. “
Ik zal best iets geroepen hebben dat hem niet beviel, maar ik had het 
netjes gevonden als hij even mijn vrouw had gebeld”, aldus een gepikeerde Jack.

4. Mark van Bommel

Van Bommel heeft hekel aan Van Gaal
© Pro Shots

De ex-middenvelder had het bij Bayern München prima naar zijn zin, tot Van Gaal het in Beieren voor het zeggen kreeg. In een recent interview met Goal noemt Van Bommel Van Gaal een regelneef die alles in de club wilde veranderen. Hij kreeg als aanvoerder van de Duitse club een akkefietje met de coach en verkaste in de winterstop naar AC Milan.

3. Ronald Koeman

Ronald Koeman heeft hekel aan Van Gaal
© Pro Shots

In hun tijd bij Barcelona waren Van Gaal en Koeman dikke vrienden: ze kwamen regelmatig bij elkaar over de vloer. Het conflict tussen de twee ontstond bij Ajax, toen Koeman trainer was en Van Gaal technisch directeur. Laatstgenoemde was het trainerschap echter duidelijk nog niet beu en bemoeide zich te veel met de gang van zaken. De club moest uiteindelijk kiezen tussen de twee kemphanen en koos Koeman.

2. Robin van Persie

Van Persie heeft hekel aan Van Gaal
© Pro Shots

Getuige de vele kleffe kiekjes waren Van Persie en Van Gaal bij Oranje onafscheidelijk, maar dat sloeg volledig om toen Van Gaal bij Manchester United aan het roer stond. Louis zag het na Van Persie’s aanhoudende blessureleed niet meer zitten in de 31-jarige spits, die prompt bij Fenerbahce tekende. Om vervolgens geen woord meer vuil te maken aan de trainer.

1. Johan Cruijff

Cruijff krijgt megabedrag voor Ajax-revolutie
© Pro Shots

Het conflict tussen Cruijff en Van Gaal zou al decennialang spelen. Het bekendste verhaal dateert uit 1989, toen de coach werd uitgenodigd in Barcelona. Tijdens een kerstdiner bij de familie Cruijff kreeg Van Gaal het treurige bericht dat zijn zus was overleden, waarop hij vertrok zonder de familie te bedanken. Dit zou tot onenigheid hebben geleid, hoewel Cruijff dat altijd stellig ontkende. Dat Van Gaal de legendarische nummer 14 absoluut niet mag, bleek echter toen hij als toenmalig Barca-coach de hand van El Salvador weigerde te schudden.

ook interessant

President van de Verenigde Staten, dj of presentator van 3 op Reis: prima baantjes, maar er gaat weinig...

De wedstrijd Ajax – FC Utrecht was al een spektakelstuk, maar daarna hield de spanning niet op voor...

Slecht nieuws voor de geïnteresseerden: Sylvie is weer van de markt. De Zwitserse nieuwssite Blick.ch weet te melden...

Je zult vast hebben meegekregen dat Dirk Kuyt en Jonathan de Guzman afgelopen week op de Oranje-training hard...

Arsenal herstelde zich gisteravond in Istanbul met een 0-3 overwinning van de slechte seizoensstart in de premier league....

Soms wil het niet zo vlotten in de relatie en ga je op zoek naar spannende oplossingen. Onderstaande...