Search
Close this search box.
10 grootste transferflops Eredivisie

De 10 grootste transferflops van dit Eredivisie-seizoen

De Eredivisie-jaargang 2016/17 ligt ruimschoots achter ons, en dat was voor sommige spelers geen jaargang om gelukkig op terug te kijken. Deze 10 voetballers hadden waarschijnlijk iets meer verwacht van dit Eredivisie-seizoen.

10. Mateo Cassierra

Mateo Cassierra
© Pro Shots

Oké, met zijn 20 jaar heeft Mateo Cassierra nog ruimte om te groeien, maar de komst van de Colombiaanse spits werd ernstig overschaduwd door de doorbraak van Kasper Dolberg. Cassierra’s inbreng bij Ajax bleef voornamelijk beperkt tot Jong Ajax en een handjevol invalbeurten.

9. Quincy Owusu-Abeyie

Quincy Owusu
© Pro Shots

Het eeuwige talent mocht het dit seizoen bij NEC proberen, maar een succes werd dat niet. Al voor de winterstop verbanden de Nijmegenaren Quincy uit de A-selectie, volgens de clubleiding vanwege een ‘opeenstapeling van incidenten’. Zijn contract werd in januari ontbonden. Niets nieuws onder de zon voor de aanvaller, die een ware waslijst aan clubs afwerkte.

8. Martin Odegaard

Martin Odegaard
© Pro Shots

Heerenveen stuntte in de winterstop met de komst van dit Noorse talent, een paar jaar geleden nog begeerd door alle topclubs. Die status maakte hij niet waar bij Real Madrid, en ook niet in Friesland. Er gingen geruchten dat Heerenveen een boete aan Real moest betalen voor elke wedstrijd dat Odegaard bankzitter was. In dat geval hebben de Friezen behoorlijk moeten dokken: Odegaard kwam slechts tot vijf wedstrijden.

7. Menno Koch

Menno Koch
© Pro Shots

Deze PSV-verdediger werd dit seizoen uitgeleend aan FC Utrecht, maar verloor daar de concurrentiestrijd van Willem Janssen en Ramon Leeuwin. Ook de blessure van Edson Braafheid was voor Erik ten Hag geen reden om een beroep te doen op Koch. Al met al een zuur jaar voor de 22-jarige Brabander.

6. Stefan Mauk

Stefan Mauk
© Pro Shots

NEC hoopte met deze Autraliër een nieuwe nummer 10 binnen te halen, maar de middenvelder werd door coach Peter Hyballa te licht bevonden. Na één basisplek moest Mauk de rest van het seizoen toekijken. Een transfer in de winterstop ging niet door en dus degradeerde hij met NEC naar de Jupiler League.

5. Thanasis Papazoglou

Thanasis Papazoglou
© Pro Shots

Roda JC trommelde in de winterstop een waar vreemdelingenlegioen op om het noodlijdende team van kwaliteit te voorzien. Met weinig succes, want de Limburgers moesten tot de laatste wedstrijd van de nacompetitie vechten om hun Eredivisie-plek. Dat lukte ternauwernood. Deze Papazoglou hielp daar niet aan mee, want de Griekse spits moest na twee basisplaatsen alweer vertrekken vanwege ‘disciplinaire redenen’. In zijn twee wedstrijden scoorde hij wel eenmaal.

4. Nestoras Mytides

Nestoras Mytides
© Pro Shots

Deze Cyprioot hield het langer vol bij Roda JC, maar leverde de Limburgers evenveel op als zijn Griekse collega: één goal, in 16 wedstrijden. Technisch directeur Ton Caanen kende de aanvaller nog uit zijn periode als coach bij het Cypriotische AEK Larnaca. Mytides werd na een halfjaar teruggestuurd naar die club.

3. Anass Achahbar

Anass Achahbar
© Pro Shots

Bij Feyenoord maakte Anass Achahbar een paar keer furore als pinchhitter, maar Giovanni van Bronckhorst zag in de aanvaller geen versterking voor zijn A-selectie. PEC Zwolle werd de nieuwe club van de spits. Achahbar tekende een contract voor vier jaar, maar na precies nul goals mag hij weer vertrekken.

2. Heiko Westermann

Heiko Westermann
© Pro Shots

Er is veel gezegd over Heiko Westermann, over wie binnen Ajax met geen kwaad woord wordt gesproken. De centrale verdediger zou een aanwinst voor de kleedkamer zijn. Dan ook alleen in de kleedkamer, want spelen deed de Duitser amper. Zowel voor Ajax als Jong Ajax kwam hij vier keer in actie.

1. Tim Krul

Tim Krul
© Pro Shots

Ajax haalde Tim Krul binnen na het vertrek van Jasper Cillessen, maar zijn langdure blessure zorgde voor de doorbraak van André Onana in Ajax 1. De Amsterdammers hadden Krul daarna niet meer nodig en leenden hem uit aan AZ. Daar viel hij in zijn eerste wedstrijden vooral negatief op met een aantal pijnlijke blunders. Hij herstelde zich daarna een beetje, maar het is sterk de vraag of het genoeg is voor een terugkeer in Engeland.

ook interessant

Hier gaan we vanavond los op Koningsnacht, maar in Engeland houden ze zich bezig met hele andere zaken....

Louis van Gaal won ooit de Champions League met een jeugdig Ajax, maar we kunnen wel stellen dat...

Het is een triest feit, maar een vrouwelijke voetbalverslaggeefster heeft regelmatig te maken met seksuele intimidatie. Dat geldt...

Hadden we eerder al beelden van Neymar in het ziekenhuis. Hebben we nu een foto van Neymar in...

Ze ontbrak nog in het rijtje. En als er iemand niet mag ontbreken is het wel onze eigen...

RTL5 blies het programma Temptation Island vorig jaar nieuw leven in en dat bleek een doorslaand succes. Je...