Search
Close this search box.
eredivisie-spelers-met-bizarre-clubcarriere

Deze 10 Eredivisie-spelers hebben een bizarre Wikipedia-carrière

Je hebt clubmannen en clubhoppers: voetballers die dikke schijt hebben aan clubliefde. Een heel goed teken is dat vaak niet, maar het maakt hun Wikipedia-pagina een genot om naar te kijken.

10. Royston Drenthe – 9 clubs

Hij lijkt elke maand een nieuwe club te hebben, maar staat toch niet heel hoog op dit lijstje. Grootste verschil met de andere mannen: Royston’s loopbaan is verre van voorbij. De pas 29-jarige voetballer ging met transfers naar Spanje, Engeland, Rusland, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten veel verschillende competities langs. De grote vraag is: waar zou hij volgend seizoen spelen?

Royston Drenthe clubs
© Pro Shots

9. Hennie Meijer – 10 clubs

Net als Hersi (hieronder) kwam Meijer in actie voor zeven verschillende Eredivisie-clubs. In zijn loopbaan bleef deze oud-Ajacied Nederland veelal trouw: hij maakte één uitstapje naar de Japanse competitie.

Hennie Meijer clubs
© Pro Shots / Wikipedia

8. Nourdin Boukhari – 10 clubs

NAC Breda is de rode draad in Boukhari’s loopbaan; hij kende drie periodes bij de Brabantse club. Verder was de aanvaller onder meer te vinden in Saoedi-Arabië, Frankrijk, Polen en Turkije.

Nourdin Boukhari clubs
© Pro Shots / Wikipedia

7. Youssouf Hersi – 10 clubs

Hersi staat bekend als de grootse clubhopper in de Eredivisie, omdat hij ook daadwerkelijk voor zeven Nederlandse clubs in actie kwam (en voor vijf daarvan doel trof). Daarnaast speelde de Nederlander van Ethiopische afkomst in de Griekse en Australische competitie.

Youssouf Hersi clubs
© Pro Shots / Wikipedia

6. Carlo l’Ami – 10 clubs

De huidige keeperstrainer van Ajax ging tussen 1987 en 2003 10(!) Nederlandse clubs langs: zijn loopbaan bracht hem onder andere bij PSV, Heerenveen én Feyenoord, maar vaste keeper was hij eigenlijk alleen bij de Friese club.

Carlo L'ami clubs
© Pro Shots / Wikipedia

5. Khalid Sinouh – 11 clubs

Sinouh maakte uitstapjes naar Griekenland en Turkije, maar speelde vooral bij Nederlandse clubs. Véél Nederlandse clubs. De doelman stond onder meer onder contract bij FC Utrecht, AZ en PSV; voornamelijk als bankzitter.

Khalid Sinouh clubs

4. Quincy Owusu-Abeyie – 11 clubs

De aanvaller stapte van de Ajax-jeugd over naar Arsenal, maar kreeg daar nooit een kans. Zijn transfertocht begon in 2006: clubs in Rusland, Spanje, Portugal, Griekenland en Qatar zagen wel brood in de Nederlander. NEC kon Owusu-Abeyie in de zomer transfervrij oppikken. Het is zijn eerste échte club in de Eredivisie.

Owusu Abeyie clubs
© Pro Shots / Wikipedia

3. Mido – 11 clubs

Na een succesvolle, eerste periode bij Ajax zwierf de Egyptische spits door Europa en kwam onder andere in Frankrijk, Italië en Engeland terecht. Martin Jol haalde hem in 2010 terug bij Ajax, maar dat was van korte duur; Mido kampte overduidelijk met overgewicht.

Mido clubs
© Pro Shots / Wikipedia

2. Henk Vos – 16 clubs

Zonder twijfel de grootste clubhopper op dit lijstje. Naast PSV en Feyenoord werkte Vos heel zuidelijk Nederland af, met daarnaast diverse clubs in België.

Henk Vos clubs
© Pro Shots / Wikipedia

1. Hans Kraay jr. – 15 clubs

Tegenwoordig vooral bekend om het gooien van jasjes, maar de veelzijdige voetballoopbaan van Hansie Hansie bracht hem onder andere naar Canada, Engeland, de Verenigde Staten én België. 15 verschillende clubs maar liefst, in vijf competities! Het levert by far de mooiste Wikipedia-loopbaan van dit lijstje op.

Clubs Hans Kraay jr.
© Pro Shots / Wikipedia

ook interessant

Een ludieke reclame van Netflix in aanloop naar het duel van het Nederlands elftal tegen Frankrijk op NPO...

Van Persie liet na het met 3-1 gewonnen duel van zijn club Manchester United zien dat hij erg...

Yolanthe Cabau van Kasbergen was jarenlang een van de meest gewilde vrouwen van Nederland, maar was bezet door...

Van alle landen die deelnemen aan het WK in Brazilië is Australië het eerste land dat voet op...

Drie voetballers van FC Emmen zijn vandaag opgepakt voor wapenbezit. Volgens het Dagblad van het Noorden gaat het...

In de categorie ‘dat verzin je niet’ komen we vandaag met een bizar verhaal uit Deventer. Go Ahead Eagles kampt...