Search
Close this search box.
De 10 domste transfergeruchten ooit

De 10 domste transfergeruchten ooit

Een open transfermarkt staat synoniem voor de gekste transfergeruchten, die tabloids compleet uit de lucht lijken te grijpen. Dat het meestal bullshit is staat buiten kijf, maar de iditote geruchten zijn maar wát leuk om te lezen. Deze 10, bijvoorbeeld.

10. Richairo Zivkovic naar Liverpool

Zivkovic krijgt nieuwe baan
© Pro Shots

De verwachtingen waren torenhoog voor de geboren Drenthenaar. Zo hoog, dat hij al bij FC Groningen in verband werd gebracht met Liverpool! Hij verkaste naar Ajax, maar kon daar nooit een vaste plek in de selectie afdwingen. Na een huurperiode bij Willem II speelt hij nu voor FC Utrecht.

9. Jeremiah St. Juste naar Manchester United

Jeremiah St. Juste
© Pro Shots

Deze 20-jarige Groninger speelt al sinds 2014 voor SC Heerenveen, en doet dat nu nog steeds. Toch zongen er vorig seizoen geruchten dat Manchester United op de tribunes zat voor de verdediger/middenvelder. Louis van Gaal was destijds nog trainer, maar pikte de jongeling niet op.

8. Daley Sinkgraven naar Chelsea

Daley Sinkgraven
© Pro Shots

De Engelse topclubs houden het noorden des lands schijnbaar nauwlettend in de gaten. Zo zou Daley Sinkgraven, toen nog Heerenveen-speler, in 2015 in de belangstelling hebben gestaan van Chelsea. Dat meldde althans meesterscout Piet de Visser aan Voetbal International. Van Chelsea-target naar gemaakte linksback bij Ajax: het kan verkeren!

7. Robin van Persie keert terug bij Excelsior

Van Persie terug naar Nederland
© Pro Shots

Dit ‘gerucht’ is gebaseerd op Van Persie’s uitspraken dat hij na Fenerbahce alleen nog voor Feyenoord óf zijn eerste club Excelsior wil spelen. Toen de voorzitter van Excelsior daarna meldde dat hij RvP graag naar Rotterdam wilde halen, konden de kranten dat natuurlijk niet links laten liggen.

6. Jamie Vardy naar Real Madrid

Copyright-ProShots-1059927 (1)
© Pro Shots

Iedereen was vorig seizoen geïnteresseerd in een party met Premier League-stunt Jamie Vardy. Zelfs Real Madrid zou de sensatie willen overnemen! Vardy liet weten gevleid te zijn, maar van een daadwerkelijke transfer kwam het nooit. De enige club die zich écht meldde bij Leicester City, was Arsenal. Zij kregen nul op het rekest.

5. Lionel Messi naar Manchester City

FIFA-fans eisen update voor Messi
© Pro Shots

Het gerucht dat Lionel Messi de overstap naar de Premier League maakt, duikt al seizoenenlang op in de transferperiodes. Met name Manchester City wordt vaak genoemd als mogelijke club, omdat Messi’s maatje Sergio Aguero daar ook speelt. De genoemde transfersom loopt vaak op tot een half miljard(!), maar concreet worden de berichten nooit.

4. Jeffrey Gouweleeuw naar FC Barcelona

Jeffrey Gouweleeuw
© Pro Shots

De Catalaanse krant SPORT zette deze voormalig AZ-verdediger in 2014 op de voorpagina als target van de Spaanse topclub. Uiteraard kwam het nooit van een transfer; Gouweleeuw tekende in januari 2016 een contract bij FC Augsburg, waar hij nog amper aan spelen toekomt.

3. Jetro Willems naar Real Madrid

Jetro Willems nieuwe Gudelj
© Pro Shots

Het is moeilijk meer voor te stellen, maar Willems speelde twee seizoenen geleden de pannen van het dak bij PSV en gold als assistenkoning van de Eredivisie. Het leidde tot de gekste transfergeruchten, waaronder mogelijke interesse van Real Madrid. Tegenwoordig is de verdediger niet eens meer zeker van een basisplek bij PSV.

2. Dirk Kuyt naar FC Barcelona

Dirk Kuyt
© Pro Shots

Hij was nog maar net terug bij Feyenoord toen Dirk Kuyt vorig seizoen in verband werd gebracht met een transfer naar FC Barcelona! Het gerucht was wederom afkomstig van het Catalaanse SPORT, dat meldde dat Barca op zoek was naar een ervaren pinchhitter. Kuyt stelde Feyenoord-fans snel gerust dat hij niet van plan was een overstap te maken.

1. Arjen Robben naar Galatasaray

De 10 mooiste momenten van Robbn in Oranje
© Pro Shots

Onze beste Nederlandse voetballer is al jaren gelukkig bij Bayern München, maar toch willen de tabloids ons elk jaar doen geloven dat hij van plan is op avontuur te gaan. De gekste verhalen speelden waarschijnlijk in 2013, toen de steraanvaller door Turkse kranten gelinkt werd aan Galatasaray! Een paar jaar later werden ook Fenerbahce en Besiktas genoemd als geïnteresseerden, maar Robben speelt nog gewoon bij Bayern. Sterker nog: hij tekende deze week een nieuw contract in München!

ook interessant

Als we de Engelse tabloids geloven had Louis van Gaal inmiddels al 10 keer ontslagen moeten worden, maar...

Als het Nederlands elftal op weg is, dan reist Hans Kraay jr. mee: bij oefenwedstrijdjes en kwalificatiewedstrijden welteverstaan....

We kunnen er kort over zijn: het krachtsverschil tussen België en het Nederlands elftal is momenteel enorm. Terwijl...

Ed Sheeran (jeweetwel, van die slijmliedjes) trad gisteren op in Manchester en dook daarna met Wayne Rooney de...

Het lijkt erop dat Michael Essien de eerste aanwinst wordt voor de kersverse AC Milan-coach Clarence Seedorf. De...

Het incident met Graziano Pellè afgelopen zondag in de catacomben van de Grolsch Veste in Enschede heeft de...