Search
Close this search box.
Georginio Wijnaldum en Ellen Hoog

Deze 10 dingen wist je nog niet over Georginio Wijnaldum

We hebben het vaak over de Nederlandse transferflops in de Premier League en vergeten daardoor bijna dat Georginio Wijnaldum het gewoon uitstekend doet bij Liverpool. Wist je dit eigenlijk al over de sympathieke middenvelder, met zijn eeuwige tandpasta-smile?

10. Werd opgevoed door zijn oma

Na de scheiding van zijn moeder en stiefvader werd een piepjonge Georginio gedwongen te verhuizen naar Amsterdam. Dat zag de geboren Rotterdammer niet zitten, waarop zijn oma Francina hem in huis nam. Gini woonde tot zijn 18e bij zijn grootmoeder en hun band is sterk: dat bleek wel toen Wijnaldum bij het winnen van de Gouden Schoen zijn oma bedankte en in tranen uitbarstte.

9. Wilde turner worden

In gesprek met The Guardian doet Wijnaldum zijn liefde voor de turnsport uit de doeken. “Toen ik klein was deed ik achterwaartse salto’s en dat soort dingen, op straat en thuis”, vertelt hij. “Mijn oma vond het gevaarlijk en zei dat ik ermee moest stoppen. Nu zit mijn dochtertje op turnen en ben ik een beetje jaloers, omdat zij doet wat ik graag wilde. Ik moest stoppen om me te focussen op voetbal.”

9. Is een jeugdvriend van Kevin Strootman

Georgino en Kevin voetbalden samen in de jeugd van Sparta en hebben nog wekelijks contact, zo vertelt Gini aan Helden: “We zijn samen opgegroeid, de band zal altijd blijven. We hadden ook onze issues, dat we op elkaar scholden. Hij is een winnaar. Ik ook.”

Wijnaldum jeugdvriend van Kevin Strootman
© Pro Shots

8. Is de jongste Feyenoord-debutant ooit

Gini was slechts 16 jaar toen hij in 2007 een basisplek kreeg bij Feyenoord. Het maakte hem de jongste debutant van de Rotterdamse ploeg ooit. Hij zou de club na vijf seizoenen verruilen voor PSV, waar hij eveneens vijf jaargangen actief was.

Wijnaldum jongste Feyenoord-debutant ooit
© Pro Shots

7. Was uren bezig met zijn kapsel

Wijnaldum heeft zijn lange vlechtjes al weer wat jaartjes ingeruild voor een korte coupe en de verklaring daarvoor geeft hij in gesprek met Helden: “Dat kapsel kostte me uren. Als het regende tijdens de training had ik al een probleem.” Hij heeft ze wel bewaard, voegt hij daaraan toe. “Waar? Ze zwerven ergens door ons huis. Ik hecht er niet heel veel waarde aan”, aldus Gini.

Georginio Wijnaldum kapsel
© Pro Shots

6. Is niet altijd de vriendelijkheid zelve

We kennen Georginio niet anders dan met zijn ontwapenende tandpasta-smile, maar de goedlachse middenvelder is niet altijd vrolijk. Zo kreeg hij het een keer behoorlijk aan de stok met Davy Klaassen tijdens PSV – Ajax en weigerde hij ooit FOX Sports te woord te staan. Gini baalde van de nederlaag, en vond het gesprek met de voetballer voor hem te lang duren.

5. Zijn twee broertjes zijn ook profvoetballer…

Maar ook een stuk minder succesvol dan hun oudere broer. Broertje Gilliano was actief bij AZ, FC Groningen en Go Ahead Eagles, maar speelt nu in de Verenigde Staten. Halfbroertje Rajiv van La Parra kende een goede periode bij sc Heerenveen, maar is nu actief in de tweede Engelse divisie.

Giliano Wijnaldum broertje van Georginio Wijnaldum
Giliano Wijnaldum, het broertje van Georginio. © Pro Shots

3. … En hij is het neefje van Royston Drenthe

De flamboyante Royston is goed bevriend met zijn neef en verklaarde hem voor gek toen die besloot over te stappen van Feyenoord naar PSV. “Daar krijg je gezeik mee,” drukte hij Gini op het hart. Die interesseerde dat weinig, maar Drenthe zou het voorbeeld van neeflief nooit volgen. “Ik heb gewoon een heel ander 010-gevoel dan iedereen, je weet toch. Het is niet eens een liefdegevoel. Het is gewoon… Rotterdamse trots”, aldus Drenthe. Juist ja.

2. Is samen met Virginia…

Het paar is al sinds de middelbare school samen en heeft inmiddels twee kinderen. Virginia is vooral druk met haar opleding en eigen sieradenlijn. Opvallend is wel dat Gini zijn vrouw nadrukkelijk uit de spotlights houdt: gezamenlijke foto’s van de twee zijn nergens te vinden.

Wijnaldum vrouw
© Twitter

1. … Maar Tinderde met Ellen Hoog!

Nee, dit is niet de zoveelste toevoeging aan het eindeloze lijstje seksschandalen van voetballers: het ging hier slechts om een Valentijnsactie van PSV en Philips. We vonden het bijbehorende filmpje te leuk om niet met jullie te delen, al is het effe zoeken om hem online terug te vinden. Zou Virginia er dan toch niet zo blij mee geweest zijn?

ook interessant

Dat prins Harry niet de eerste liefde van Meghan Markle was weten we langer dan vandaag. De Suits-actrice...

Arjen Robben deed na de 2-0 overwinning op Chili wel een heel opmerkelijke uitspraak over bondscoach Louis van...

Zoals je misschien wel weet, is Yolanthe drachtig van een kersvers Sneijdertje. In haar nieuwe column voor Grazia...

Gaat het dit seizoen dan eindelijk gebeuren voor Feyenoord, na de laatste titel van 1999? Dat wordt hoog...

Duitser zijn, maar toch Oranje supporten op het aankomende WK in Brazilië. Simon Cziommer kijkt in een inteview...

Erg rooskleurig ziet het er niet uit bij het Nederlands elftal en er lijkt maar weinig draagvlak voor...