Search
Close this search box.
dit-is-de-opmerkelijke-niewuwe-trailer-van-fifa-17

Deze 10 dingen willen we niet zien in FIFA 17

FIFA mag dan het populairste voetbalspel op de markt zijn, de games zijn verre van perfect. FIFA 17 lijkt een verdomd grote stap in de goede richting, maar hopelijk is het spel eindelijk verlost van deze 10 herkenbare FIFA-kwaaltjes.

10. Long shots zijn overpowered

FIFA 16 longshots
© YouTube

Of op z’n Hollands: afstandsschoten zijn een eitje. Geef je pakweg Davy Klaassen ver buiten de 16 een milimeter ruimte, dan is het standaard bingo als hij aanlegt. We geven toe dat we er een keer of twee gebruik van hebben gemaakt, maar als je aan de verliezende kant staat is het fukking irritant. Je kunt er namelijk geen reet aan doen.

9. Trááág

FIFA 16 tráág
© YouTube

Een voetbalgame heeft power nodig, maar het ontbreekt een beetje aan snelheid in FIFA 16. Strakke passes hobbelen over het veld en spelers draaien om hun as alsof ze Jhonny van de Beukering zijn. Realistische animaties zijn tof, maar het moet ook leuk blijven.

8. Irritant commentaar

Je kent het wel; mis je een kans, roept Martin Tyler: “If you don’t buy a ticket, you don’t win the raffle.” Zes keer per wedstrijd. Al vijf jaar lang. Aan de wanstaltige zinnen van Evert ten Napel en Youri Mulder maken we helemaal geen woorden vuil.

7. De reacties van spelers slaan nergens op

FIFA 15 emoties

Het is natuurlijk volkomen bullshit dat je spits compleet uit zijn dak gaat na een eretreffer in de 88e minuut, bij een 3-0 achterstand. We zien het nog steeds gebeuren, al doen we meestal een rage quit als we 3-0 achterkomen.

6. Scheidsrechters falen hard

In FIFA waan je je af en toe in de Eredivisie: arbiters geven onterechte strafschoppen cadeau alsof het warme broodjes zijn en er worden er steevast bizarre vrije trappen toegekend. Doe er wat aan, EA!

5. Sloop Park the Bus uit het spel

fifa-screen-5

José Mourinho’s wanstaltige tactiek werd geïntroduceerd in FIFA 15 en daar wordt online gretig gebruik van gemaakt. Zo lijkt het vaak meer alsof je tegen een stel tafelvoetballers loopt te ballen dan een echt potje voetbal speelt. Verdedigend spelen is prima, maar overdrijven is ook een vak.

4. Gekke keepers

FIFA 16 keeper fail
© YouTube

Doelmannen die een simpel vangballetje over doel stompen, als een debiel uitrennen zonder dat jij iets doet of ballen laten glippen: we zien het allemaal nog steeds gebeuren. Zelfs bij Manuel Neuer!

3. Dat gare vrije trap-camerastandpunt bij buitenspel

Buitenspel vrije trap
© YouTube

Misschien een persoonlijk dingetje, maar wij vinden de vrije trappen na een buitenspelmoment gruwelijk irritant. Het zicht is slecht, als je niet oppast pass je zo in de voeten van een tegenstander en ver schieten levert vrijwel altijd balverlies op. EA heeft de dode spelmomenten op de schop genomen in FIFA 17, dus hopelijk zijn ze dit onderdeel niet vergeten.

2. Snelheid is té belangrijk

Deze 10 dingen moeten veranderen in FIFA 17
© EA Sports / YouTube

Het is al sinds jaar en dag een keihard gegeven in FIFA: counteren met drie pijlsnelle spitsen geeft je veel meer kans op een zege dan creatief combineren op het middenveld. Het is dé reden dat Real Madrid al jaren het populairste FIFA-team is en tevens de reden dat wij de vliegensvlugge bankzitter Thulani Serero standaard in onze Ajax-opstelling hebben staan. Jep, de voetbalwereld van FIFA is een hele andere dan de echte. Dat brengt ons bij het laatste punt…

1. Realistisch me neus!

slechte-fifa-excuses-slecht-team

De bekende spelers lijken als twee druppels water en de opties in FIFA zijn onuitputtelijk, maar écht realistisch is het spel nog altijd niet. We noemden de debiele keepers al, maar ook veldspelers ondernemen nog steeds gekke en frustrerende acties. Rare aannames, vreemde passes, te snel ingooien… Soms denken we wel eens dat ze wat té veel moves bezitten dan goed voor ze is.

ook interessant

Barcelona heeft zaterdagavondmet een ware galavoorstelling gewonnen van Rayo Vallecano. Barça versloeg de Vallecano in het eigen Camp...

Misschien herinner je nog de magistrale kopbal van Cristiano Ronaldo tegen Osasuna, waarin de Gouden Bal-winnaar boven iedereen...

Deutschland ist Weltmeister! De Duitse selectie vierde dat gisteren uitbundig in Rio de Janeiro en had een bijzondere...

Het lijkt erop dat Roy Donders weer wat juichpakken moet gaan verkopen. De stylist van het zuiden trad...

Maak kennis met Gusta Lamers, de vriendin van Milan van Dongen. Vrouw moeten we zeggen, want ze stapten...

De geweldige bevlogenheid van Atletico Madrid-coach Diego Simeone ligt ook uitstekend bij de dames. We zagen de Argentijn...