Search
Close this search box.
Deze 10 dingen moeten veranderen in FIFA 17

Deze 10 dingen moeten veranderen in FIFA 17

Jep, FIFA 16 is enorm verslavend en misschien wel de vetste multiplayergame die er bestaat. Toch is ook dit FIFA-deel niet perfect. Verre van zelfs. Laten we er niet omheen draaien: deze 10 zaken moeten anders in FIFA 17!

10. Sloop Park the Bus uit het spel

Alsof er online nog niet genoeg op de verdediging gespeeld werd, besloot EA Sports vanaf FIFA 15 een Park the Bus-modus in te bouwen. Waarom mag Joost weten, maar het gevolg is dat je online 9 op de 10 keer tegen een levende muur loopt te spelen. Leuk is anders.

Park the bus
© EA Sports

9. Het commentaar

Aan de wanstaltige woordsnedes van Evert en Youri maken we helemaal geen woorden vuil, maar ook het Engelse commentaar begint behoorlijk op onze zenuwen te werken. Wij hebben het idee dat er al jaren niks is veranderd aan hun voorspelbare teksten.”If you don’t buy the ticket, you don’t win the raffle.”

8. Gare ingooi-shit

We schetsen de volgende situatie: je wilt ingooien, moet wachten op een tergend lange animatie, klikt gefrustreerd door, maar gooit daardoor perongeluk in. Weg balbezit. Hoezo zit deze shit er al vier delen in?

FIFA 16 ingooi
© YouTube

7. Scheidsrechters falen hard

In FIFA waan je je af en toe in de Eredivisie: arbiters geven onterechte strafschoppen cadeau alsof het warme broodjes zijn en er worden er steevast bizarre vrije trappen toegekend. Doe er wat aan, EA!

6. Echte coaches

Eigenlijk is het ronduit belachelijk dat we Frank de Boer nog steeds niet écht langs de kant zien mopperen. Maar nog toffer: celebrations met coaches! Louis van Gaal’s befaamde duik nabootsen, hoe vet zou dát zijn.

Van Gaal valt op de grond

5. Betere emoties

Het is belachelijk dat spelers compleet uit hun dak gaan bij een goal, terwijl de wedstrijd al lang verloren is. En ondanks de verbeterde graphics, heeft het publiek nog altijd meer weg van stromannetjes dan mensen van vlees en bloed. Kan beter, EA. Veel beter!

FIFA 15 emoties

4. Online carrière met matties

Het is te bizar voor woorden voor zo’n enorme game, maar we zijn nog steeds veroordeeld tot het spelen van losse, vriendschappelijke potjes als we onze matties online uitdagen. Wat zou het tof zijn om met meerdere vrienden in één competitie te spelen!

Online carrière FIFA 16
© EA Sports

3. Afstandsgoals zijn te gemakkelijk

In het echte voetbal gaat een afstandsschot er zelden in, maar in FIFA 16 is het de gemakkelijkste manier om een goal mee te pikken. Wee je gebeente als je zelfs de meest incapabele back laat aanleggen van buiten de 16, want de bal vliegt er vrijwel altijd in. Sterker nog: scoren als je alleen op de keeper afgaat is lastiger. Overpowered, much?

FIFA 16 longshots
© YouTube

2. Realistisch me neus

Hoe vaak EA Sports ook verkondigt dat FIFA realistisch is, wij zien het nog niet. Oké: de bekende spelers lijken tegenwoordig aardig en het aantal opties is legio, maar in twee potjes ongeveer 3.282 keer de paal raken en één keer scoren maakt ons een beetje moe. Toeval me reet. Daarbij maken spelers nog altijd de vreemdste buitelingen en rent de keeper vaak als een gek uit doel, terwijl we daar niet om vragen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

FIFA 16 fail
© YouTube

1. Tráág!

EA, je kunt motion capturen dat je een ons weegt, maar FIFA blijft een game en een game heeft power nodig! Hoe mooi realisme ook is, soms is wat extra pit vereist. Strakke passes is door het ‘realisme’ schier onmogelijk geworden en spelers draaien om hun as alsof ze Jhonny van de Beukering zijn. Dat mag dan zogenaamd net echt zijn, leuk is anders.

FIFA 16 tráág
© YouTube

ook interessant

Hij werd een paar jaar geleden nog de nieuwe Kluivert genoemd, maar er moet veel gebeuren wil Richairo...

De sportwereld reageert geschokt op het nieuws dat Johan Cruijff is getroffen door longkanker. Op de social media-kanalen...

Bojan Krkic verkast naar Engeland. De Barcelona-aanvaller, vorig seizoen huurling van Ajax, tekende een contract bij Stoke City....

Björn Kuipers en zijn team blijven voorlopig nog op het EK. De scheidsrechter floot niet al te best...

Ferrari-baas Sergio Marchionne denkt er serieus over na om na 2020 uit de Formule 1 te stappen. Hij...

De écht foute grappen over Patricia Paay bleven tot nu toe redelijk achterwege in Voetbal Inside, maar daar...