Search
Close this search box.
adebayo-akinfenwa-main

10 dikke voetballers

Profvoetballers en overgewicht, het is een combinatie die je zelden ziet. Extra opvallend dus wanneer een voetballer zich niet druk maakt om een kilootje meer of minder. Wij zetten 10 dikke voetballers op een rijtje!

10. Ferne Snoyl

Dikke voetballers: Ferne Snoyl

Snoyl’s grootste liefde was niet voetbal, maar de McDonalds. Zijn voorliefde voor hamburgers bezorgde hem een onzekere carrière en altijd overgewicht.

9. Aílton

Dikke voetballers: Ailton

Een Braziliaanse spits die kampioen werd met Werder Bremen. Ailton had altijd een dikke ronde kop, maar scoorde aan de lopende band en was verassend genoeg vrij snel!

8. John Hartson

Dikke voetballers: John Hartson

Een ware cultheld uit Wales, die een succesvolle periode bij Celtic kende. Hij viel op door zijn inzet en gooide altijd zijn lichaam in de strijd. Dat zijn precies de ingrediënten die je nodig hebt om te slagen in Schotland.

7. Jeroen Verhoeven

 

Als keeper ren je minder dan de veldspelers (of je moet Neuer heten), maar alsnog valt Verhoeven op door zijn brede postuur. Duiken kan de doelman wel, maar sinds zijn vertrek bij Volendam hield vooral hij de bank warm bij Ajax en FC Utrecht.

6. Mido

Dikke voetballers: Mido

Deze Egyptenaar startte zijn Europese carrière bij Gent, om snel naar Ajax te verkassen. Vervolgens kwamen er nog veel meer clubs, maar keerde hij uiteindelijk terug in Amsterdam. Mido bleek veel te dik en kon zijn rol als pinchhitter niet waar maken.

5. Adebayo Akinfenwa 

Dikke voetballers: Adebayo Kinfenwa

Werd vorig jaar bekend omdat hij de sterkste speler is in de voetbalgame FIFA 14. Het zijn spieren of héél veel vet, maar in zijn voetbalshirt lijkt hij op een tientonner.

4. Adriano

Dikke voetballers: Adriano

Blonk uit bij Inter en leek dezelfde status te krijgen als vele Braziliaanse voorgangers. Voetballen kon Adriano wel, maar net als veel landgenoten hield hij ook van het uitgaansleven. De voetballer keerde vaak te laat terug van vakantie en de kilo’s vlogen eraan. Dat maakt dat hij inmiddels geen club meer heeft.

3. Género Zeefuik

Dikke voetballers: Genero Zeefuik

Woog altijd al 90+, maar speelde nog redelijk wat wedstrijden. Afvallen wilde nooit echt lukken. Zware botten?

2. Jhonny van Beukering 

In het begin van zijn carrière was hij nooit zo dik, maar eenmaal bij Feyenoord werd het duidelijk dat hij vrij weinig meer kon. Vandaar ook de toepasselijk bijnaam ‘Jhonny van de Burgerking’.

1. Ronaldo

Dikke voetballers: Ronaldo

De beste dikke voetballer die we kennen is zonder twijfel Ronaldo. Hij had nooit overgewicht, maar dat veranderde na veel blessureleed bij Real Madrid. Scoren deed hij nog wel, maar hij werd zichtbaar dikker en nog meer blessuregevoelig. Echt dun is Ronaldo nooit meer geworden.

ook interessant

Memphis Depay is pissig op de Nederlandse pers en liet dat vandaag duidelijk merken. Het AD, De Telegraaf en Voetbal International benaderden de...

Voetbalvrouw blijf je je hele leven, zo lijkt het. Sylvie Meis mag dan al jaren gescheiden zijn van...

Daley Blind heeft een uitstekend WK gespeeld, maar is nog niet echt in het transfernieuws voorbij gekomen. Tot...

Adriano was ooit een veelbelovend spits bij Internazionale. Met de nadruk op ‘ooit’, want omdat de Braziliaan iets te veel...

Twitter wist wel raad met de onfortuinlijke Jerome Boateng, die gisteravond werd geslacht door Lionel Messi. Eén grapjas...

Voetballers schromen niet om te pas en te onpas met hun mooie vrouw te pronken, en dat is...