Search
Close this search box.
patrick-kluivert-reed-man-dood

10 criminele voetballers

Voetballers zijn enig menselijk gedrag niet vreemd. En dus zijn er ook voldoende voetballers die mensen doodrijden, verkrachten, bestelen en vermoorden. Hoog tijd om eens te kijken naar 10 criminele voetballers!

10. Theo Lucius

Theo Lucius verkocht illegaal vuurwerk
© Pro Shots

Deze oud-Feyenoorder verkocht in 2004 illegaal vuurwerk aan een man uit Breda, die bij het afsteken een oog kwijtraakte. De middenvelder zat enkele dagen vast en moest voor de rechter verschijnen. Lucius kon zes jaar gevangenisstraf krijgen voor het incident, maar werd uiteindelijk veroordeeld tot 80 uur taakstraf.

9. Eric Cantona

De legendarische, maar heetgebakerde voetballer van Manchester United werd ooit uitgescholden door een fan van Crystal Palace. Bekijk hierboven wat er vervolgens gebeurde! De aanvaller moest een gevangenisstraf van twee weken uitzitten voor zijn uitbarsting.

8. Joey Barton

Joey Barton veroordeeld voor mishandeling
© Pro Shots

Deze Engelse middenvelder staat erom bekend van een robbertje te vechten te houden en is meermaals veroordeeld voor geweldpleging tijdens het uitgaan. Ook op het trainingsveld hield hij zich niet in: bij Manchester City sloeg Barton teamgenoot Ousmane Dabo buiten westen. Dat kostte hem een boete van de club, een veroordeling van de rechter én een schorsing van de Engelse voetbalbond.

7. Glenn Helder

Glenn Helder veroordeeld voor mishandeling
© Pro Shots

Voormalig Arsenal-voetballer Glenn Helder zat in 2007 vast omdat hij de vriend van zijn ex-vriendin zou hebben mishandeld. Een jaar later moest hij brommen voor een reeks strafbare feiten, waaronder bedreiging, belaging, mishandeling, diefstal en wapenbezit.

6. René Higuita

Je kent hem vast wel, die knettergekke doelman die de middellijn over dribbelde en een bal redde met een scorpion kick! Higuita gold tevens als goede bekende van de Colombiaanse crimineel Pablo Escobar en was in 1993 betrokken bij een ontvoering. De keeper leverde losgeld af bij Escobar, waarvan hij 64.000 dollar zelf hield. En dat mag dus niet! Hij moest zeven maanden brommen.

5. Diego Maradona

Maradona schoot op journalisten

De legendarische Argentijnse dribbelaar werd in 1994 veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf omdat hij met een luchtbugs op journalisten had geschoten. Dat was in de tijd dat de voetballer nogal verslingerd was aan een zekere, witte substantie en van het WK werd gestuurd vanwege doping.

4. Fred Ros

Een bekende naam in het Nederlandse, criminele milieu en een kroongetuige in het liquidatieproces. Wat velen echter niet weten, is dat Ros een verdienstelijk voetballer was. Hij speelde bij FC Utrecht en Volendam samen met onder andere Jan van Halst. De Hilversummer wordt beschreven als een sterke centrumverdediger met een goede pass in zijn benen.

3. Ilombe Mboyo

Ilombe Mboyo veroordeeld voor groepsverkrachting
© Pro Shots

Deze Belgische profvoetballer is in dienst van Racing Genk en speelde twee interlands voor België. Verder was de spits vroeger actief in een Brusselse jeugdbende! Op zijn 17e werd hij veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf voor groepsverkrachting en geweldpleging. In de cel werd hij gescout door de club Charleroi en van het een kwam het ander.

2. Jan Mulder

Misschien wist je het nog niet, maar Jan Mulder moest zeven jaar zitten voor moord! Dan hebben we het niet over de wijsneus die voor Ajax en Anderlecht voetbalde, maar de oud-voetballer van Feyenoord. De voormalig verdediger schopte in 1999 een vriend meerdere malen tegen zijn hoofd, met de dood tot gevolg.

1. Patrick Kluivert

Patrick Kluivert reed man dood
© Pro Shots

De jeugdzonden van Kluivert zijn velen wel bekend. De voormalig Ajax-spits was in 1995 betrokken bij een dodelijk ongeval en werd veroordeeld tot een taakstraf vanwege dood door schuld. Twee jaar later kwam de voetballer opnieuw in opspraak, omdat hij zou hebben deelgenomen aan een groepsverkrachting. Dit werd echter nooit bewezen.

ook interessant

De Mexicaanse kranten hebben geen goed woord over voor Arjen Robben, daags na de 2-1 overwinning van Oranje...

Ophef rondom Everton-speler en topscorer van het Engelse team Wayne Rooney. Hij zou zijn aangehouden wegens rijden onder...

Voetbaltrucs zijn niet alleen toe te passen op een bal, maar kunnen ook gebruikt worden in andere situaties....

Er is Serena Williams op de US Open alles aan gelegen om in haar thuisland te winnen en...

Je hoeft geen Turk te zijn om te weten dat de haat en nijd tussen Galatasaray en Fenerbahce...

Melvyn Lorenzen, aanvaller van Werder Bremen, is in de nacht van zaterdag op zondag in elkaar geslagen. Dat...