Search
Close this search box.
deze-10-beroemdheden-hebben-fittie-met-van-gaal

Deze 10 beroemdheden hebben een fittie met Van Gaal

Verbrui je het één keer bij Louis van Gaal, dan komt het nooit meer goed. Daar kunnen deze 10 mensen over meepraten.

10. Hugo Borst

Hugo Borst heeft hekel aan Van Gaal
© Pro Shots

Deze schrijver trekt zich zijn haat-liefde verhouding met Van Gaal waarschijnlijk het meest aan van iedereen op dit lijstje. Hij schreef er zelfs een fukking boek over! De fittie ontstond toen Van Gaal de journalist ervan betichtte zijn telefoonnummer te hebben doorgegeven. Borst schrijft in het boek aan dat hij de relatie probeerde te lijmen, maar het kwam nooit meer goed tussen de twee.

9. Uli Hoeness

Uli Hoeness heeft hekel aan Van Gaal
© Pro Shots

Niet alle machtige mensen in de voetbalwereld lopen weg met Van Gaal. Uli Hoeness, opperhoofd van Bayern München, had na Van Gaal’s vertrek uit Beieren geen goed woord meer voor hem over. Wij citeren uit VI: “Zijn probleem is dat Louis God niet is, maar de vader van God. Voordat de wereld bestond, was Louis er al. Als je zoals hij de wereld vanuit dat perspectief beziet, weet je niet hoe de wereld in elkaar steekt.”

8. Johan Derksen

Johan Derksen heeft hekel aan Van Gaal
© Pro Shots

Eén van de meest obvious namen op dit lijstje. Derksen heeft fysiek moeite een positief woord over Van Gaal uit zijn strot te krijgen. Het gezeik van de sigaarsnor was op een hoogtepunt in aanloop naar het WK, toen hij de toenmalig bondscoach een ‘gevaarlijke gek’ noemde. Dat ging averechts werken voor het programma VI Oranje, dat gedurende het Oranje-succes negatief over Van Gaal bleef praten en met dalende kijkcijfers kampte.

7. Hans Kraay jr.

Hans Kraay jr. heeft hekel aan Van Gaal
© Pro Shots

Als ‘man op het veld’ bij kwalificatie- en oefenwedstrijden van het Nederlands elftal kreeg Hansie Hansie Van Gaal vaak voor zijn camera. Het leidde tot de meest pijnlijke en tenenkrommende voetbalinterviews die we ooit hebben gezien, niet zelden door onhandige vragen van Hans zelf. Louis had overduidelijk een hekel aan Kraay, hetgeen op zeker moment tot een woedeuitbarsting van de trainer leidde. “Jij bent de tweelingbroer van Johan Derksen!”, beet hij Hansie Hansie toe. Erger kun je bijna niet beledigd worden.

6. Luca Toni

Luca Toni heeft hekel aan Van Gaal
© Pro Shots

Deze Italiaanse spits noemde Van Gaal tegenover Bild ‘gek’ en droeg daar een verdomd goede reden voor aan. Volgens Toni liet de coach zijn broek ooit zakken in de kleedkamer, om te bewijzen dat hij (letterlijk) de ballen had om elke speler te wisselen! Dat kan Toni natuurlijk uit zijn duim zuigen, maar toenmalig ploegmaat Mark van Bommel bevestigde het verhaal.

5. Jack van Gelder

Jack van Gelder heeft hekel aan Van Gaal
© NOS

De kale voetbalverslaggever was ooit dikke matties met Van Gaal, maar dat was van de ene op de andere dag voorbij. Sjek zegt tegenover Nieuwe Revue geen flauw idee te hebben waarom. Toen Louis in 2008 trouwde met zijn Truus, werd de presentator niet uitgenodigd. “
Ik zal best iets geroepen hebben dat hem niet beviel, maar ik had het 
netjes gevonden als hij even mijn vrouw had gebeld”, aldus een gepikeerde Jack.

4. Mark van Bommel

Van Bommel heeft hekel aan Van Gaal
© Pro Shots

De ex-middenvelder had het bij Bayern München prima naar zijn zin, tot Van Gaal het voor het zeggen kreeg. In een interview met Goal noemt Van Bommel Van Gaal een regelneef die alles in de club wilde veranderen. Hij kreeg als aanvoerder van Bayern een akkefietje met de coach en verkaste in de winterstop naar AC Milan.

3. Ronald Koeman

Ronald Koeman heeft hekel aan Van Gaal
© Pro Shots

In hun tijd bij FC Barcelona waren Van Gaal en Koeman dikke vrienden: ze kwamen regelmatig bij elkaar over de vloer. Het conflict tussen de twee ontstond bij Ajax, toen Koeman coach was en Van Gaal technisch directeur. Laatstgenoemde was het trainerschap duidelijk niet beu en bemoeide zich te veel met de gang van zaken. De club moest uiteindelijk kiezen tussen de twee kemphanen en koos voor Koeman.

2. Robin van Persie

Van Persie heeft hekel aan Van Gaal
© Pro Shots

Getuige de vele kleffe kiekjes waren Van Persie en Van Gaal bij Oranje onafscheidelijk, maar dat sloeg volledig om toen Van Gaal bij Manchester United aan het roer stond. Louis zag het na een langdurige blessure van Van Persie niet meer zitten in de 31-jarige spits, die prompt bij Fenerbahce tekende. Om vervolgens geen woord meer vuil te maken aan zijn oude trainer.

1. José Mourinho

Deze 10 beroemdheden hebben fittie met Van Gaal
© Pro Shots

‘The Special One’ diende ooit als tolk van Van Gaal bij FC Barcelona en sindsdien was het tweetal dikke vrienden. De liefde is nu bekoeld en je raadt vast wel waarom: Mourinho kaapte onlangs Louis’ baantje bij Manchester United. Een Engelse tabloid citeerde een bron dichtbij Van Gaal, die beweert dat Van Gaal zich ‘verraden voelt’ door de Portugees.

ook interessant

Oranje Leeuwin Merel van Dongen ontmoette in haar voormalig ploeggenoot bij Ajax de vrouw van haar dromen:...

Voetballen doet hij zelden, maar langs de lijn lijkt Rafael van der Vaart zich prima te vermaken. Zijn...

Was het zo saai, of toch omdat papa niet mee speelde? Xess Xava Sneijder vond het duel tussen...

Een voetballer in de tweede divisie van Zweden wilde even interessant doen met de bal, maar had dat...

De beelden van de Duitse bondscoach Joachim Löw, waarbij hij z’n hand bij zijn kont en balzak houdt...

Het is voor Feyenoord geen must om spelers te verkopen in de komende transferperiode. Technisch directeur Martin van...