Search
Close this search box.

10 Bekende Nederlanders die een haartransplantatie hebben ondergaan

Gemakkelijke quizvraag: wat hebben Marc-Marie Huijbregts, Dick Advocaat, Gerard Joling en Andy van der Meijde gemeen? Goed geraden: een haartransplantatie. De vier behoren tot de voorhoede van Bekende Nederlanders die de laatste jaren ‘onder het mes’ zijn geweest. Haarklinieken zijn blij met elke Nederlander van naam die op de stoep staat. BN’ers blijken namelijk de beste ambassadeurs voor een implantatie te zijn. Welke bekende namen shopten de laatste jaren bij een haartransplantatiekliniek? De top 10.

1. Marc-Marie Huijbregts
Jarenlang dachten we dat Marc-Marie een keurige haardos had. Totdat hij zijn ‘coming-out’ in 2009 bekend maakte bij De Wereld Draait Door. Lang hield de tafelgast van Matthijs van Nieuwkerk het niet uit met een kale kruin: eind 2013 meldde hij zich bij Hairplus medical care in Barendrecht voor een (inmiddels geslaagde) behandeling.

2. Frans Bauer
Dé Hollandse volkszanger zag in 2011 de boomgrens op zijn hoofd steeds verder terugwijken. Genoeg reden om zich te melden bij een haarkliniek: ‘Heb je even voor mij?’ Tegenwoordig kijkt Frans weer blij in de spiegel van zijn Mariska.

3. Dick Advocaat
Er waren tijden dat het hoofd van de ex-bondscoach van het Nederlands Elftal Dick Advocaat net zo kaal was als een voetbalveld dat drie maanden geen regen had gezien. Trendsetter Dick was een van de eersten in de voetbalwereld die een transplantatie onderging.

4. Arie Boomsma
Heeft-ie het nu wel gedaan of niet? Van een korte coupe veranderde zijn kapsel in een volle bos. Te veel haren ineens erbij, aldus de gossipbladen en andere deskundigen. Het oordeel van de jury: hij heeft het knap stil gehouden, maar dit móet een haarimplantatie zijn, Arie.

5. Gerard Ekdom
Een andere BN’er bij wie het moeilijk te zien is, is dj Gerard Ekdom. Bij hem lijkt de warrige haardos puur natuur, maar het is wel degelijk het resultaat van een succesvol uitstapje naar een haarkliniek.

6. Wesley Sneijder
De kale plekken op zijn lichaam had hij al laten ‘camoufleren’ met een veelheid aan tatoeages. Maar toen de hoofdhuid tekenen van kaalheid begon te vertonen, trok Wesley Sneijder een sprintje naar een haarkliniek. Onder invloed van Yo of vrijwillig?

7. Gerard Joling
’Topper’ Gerard Joling mag onderhand ervaringsdeskundige worden genoemd: hij heeft er al twee haartransplantaties opzitten. En Gerard is Gerard: taboes bestaan niet voor hem, dus hij praat er openlijk over.

8. Raymond van Barneveld
Wie weet er nog dat darter Raymond van Barneveld ooit bijna kaal was? Tegenwoordig heeft de Hagenaar weer haartjes op de kruin. En nog veel meer dan one-hundred-and-eighty! Want ja, nu darts een echte tv-sport is geworden, gaat het uiterlijk ook tellen…

9. Andy van der Meijde
Er zijn weinig ex-voetballers die na hun actieve periode pas écht bekend werden. Andy van der Meijde is er zo een. De gevallen Ajax-ster ging door diepe dalen na zijn carrière, maar schopte het tot BN’er. Een haartransplantatie was iets wat hij al lang op zijn wensenlijstje had staan. Bekijk hier zijn type FUE-haartransplantatie.

10. Michael van der Plas (man van Barbie)

Werd door zijn huwelijk met Barbie semi-BN’er, en krikte die bekendheid aardig op met een taakstraf van zestig uur wegens een drugsakkefietje. Een van de jongsten in een haarkliniek: Michael is begin dertig. Want ook dan kun je al kaal worden.

ook interessant

Dirk Kuyt is een prima gozer, maar voor de camera’s kan de beste man nogal in de herhaling...

Het ging een paar keer uit tussen Neymar en zijn modellenvriendinnetje Bruna Marquezine, maar de tortelduifjes zijn écht...

Het is onrustig in Turkije, en dat merken ook de Nederlanders die in het land wonen. De bekendste...

Ze doen nota bene zelf mee, maar in de Verenigde Staten heeft men weinig op met het WK...

Het volgende scenario komt fervente FIFA-spelers vast bekend voor: je speelt een potje, wordt ingemaakt, gooit de controller...

Bondscoach Louis van Gaal kreeg vrijdag in Hoenderloo symbolisch de sleutels van de nieuwe spelersbus van het Nederlands...